25 jul.22

Bogliste

2. verdenskrig

Bøger på listen

Tre dage i april

Af Jesper Bugge Kold

Tre dage i april

Forfatterduoen skriver med et fantastisk flow i bevægende og underholdende pageturner om Dagmars rejse med De hvide busser.
Læs mere

Land af sne og aske

Af Petra Rautiainen (f. 1988)

Land af sne og aske

Finske Rautiainen debuterer med en barsk roman om livet i fangelejrene i Lapland og fører læserne ind i en brutal virkelighed, der står i skarp kontrast til den arktiske skønhed.
Læs mere

Postkort fra Berlin

Af Mandy Robotham

Postkort fra Berlin

Velskrevet historisk fiktion om Anden Verdenskrig følger en gruppe journalister, der med livet som indsats kæmper for at få den sande historie bragt udenfor grænserne.
Læs mere

Mormor dansede i regnen

Gribende og stærk roman om en tre generationer af kvinder, hvis liv har været præget af skyld, skam og fortielser som følge af oplevelser under Anden Verdenskrig.
Læs mere

Forladtheden

Af Elisabeth Åsbrink

Forladtheden

Elisabeth Åsbrink fortæller om sin slægts ensomme historie i en dyb og stærk roman, fortalt i et smukt og poetisk sprog.
Læs mere

De udvandrede : fire lange fortællinger

Sebald er melankoliens mester. Med ’De udvandrede’ har han skrevet et smukt og sørgeligt værk om emigrantens hjemløse spøgelsestilværelse. Originaludgave: 1995
Læs mere

Den sidste boghandel i London

Solid underholdningsroman om at elske bøger, om London i begyndelsen af 2. verdenskrig og unge Grace, der vil prøve lykken i storbyen.
Læs mere

Tema

Tema

Danmarks befrielse

I 2022 er det 77 år siden, Danmark blev befriet, og man igen kunne lade lyset strømme ud i aftenmørket. Befrielsen, besættelsen og modstandskampen er tematikker i litteraturen fra 1945 til i dag. 
Læs mere