Bog

Woodwalkers - fremmed vildnis

Af (
2020
)

Anmeldelse

Woodwalkers - fremmed vildnis af Katja Brandis

06 aug.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fjerde bind i serien om woodwalkerne, en virkelig fin fantasy, som rummer mange af de elementer, børn og unge godt kan lide.

Wodwalkeren Carag og hans klassekammerater er elever på den særlige skole Clearwater High, hvor der kun går changerev. Carag er halvt puma, hans ven Brandon halv bison, og deres veninde Holly er halvt jordegern. På skolen lærer de at kontrollere deres forvandlinger, så de kan have en tilværelse som almindelige mennesker. Næsten.

På skolens forældredag for de indviede, hvilket vil sige de forældre eller plejeforældre der enten selv er changere eller som godt ved, at deres barn er changer, annoncerer skolens rektor Lissy Clearwater, at eleverne skal til hhv. Costa Rica og Afrika på udvekslingsrejse. Carag, Brandon og Holly skal med den gruppe der skal til Costa Rica.

Selvom Carag glæder sig meget til turen, er han også meget bekymret for Andrew Millings magt, særligt fordi han ved at klassekammeraten Jeffrey, som er ulv, er Millings spion. Desuden er er han virkeligt bekymret for sin far, der er meget syg og slet ikke vil høre tale om at komme på hospitalet, fordi han hader mennesker. I Costa Rica møder vennerne flere forskellige woodwalkere, snapskildpadder, brøleaber mm. og det går ret hurtigt op for dem, at livet i regnskoven kan være meget farligt. Alt imens Milling udøver sin charme blandt Carags nye kammerater, og Carag ved, at han må stoppe ham.

’Fremmed vildnis’ er fjerde bind i fantasy-serien til læsere fra ca. 11 år, der elsker fantasy, dyr og spænding. Forfatter Katja Brandis skriver flydende og er god til at skabe troværdige og elskelige karakterer med masser af humor, interessante beskrivelser af natur og dyreliv med den meget fine detalje, at siderne indeholder fine, opklarende illustrationer.

Det er en virkelig fin serie, som rummer mange af de elementer børn og unge godt kan lide. Børnewoodwalkerne går i skole, ligesom i andre populære serier, der er flirt og kærlighed, venskab, sjov og spas, kulturforskelle, fokus på beskyttelse af naturen samt masser af andre elementer, der er med til at skabe en historie med masser af action. Hvis man godt kan lide det samlede setup i serien, kan man passende fortsætte med de tolv bind i serien ’Nattens hus’, hvor man også præsenteres for mange forskellige væsener.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup
Oversætter
Birgit Fuglsang
Faustnummer
47683084
ISBN
9788770184342
Antal sider
270

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser