Bog

Tananarive

Af (
2022
)

Anmeldelse

Tananarive

19 jan.23

Rørende, inspirerende og smuk tegneserie om, at det aldrig er for sent at tage på eventyr og genoverveje sit liv.

Amédée er en pensioneret notar, som er overforsigtig anlagt og hvis heldbred og ægteskab skranter lidt. Hos sin nabo og gamle ven, eventyreren Joseph, finder han den magi i hverdagen, han mangler. Han bliver aldrig træt af at høre sin vens historier om jordomsejlinger og alle de hæsblæsende eventyr, han har været på. 

Da Joseph dør, sætter Amédée sig for at finde Jospehs søn og arving. På trods af konens modstand og skepsis, starter han op i den gamle bil, tager et bind af Jospehs elskede tegneseriesamling med Pinpin under armen og starter sit livs første eventyr.

Med sig på sin rejse har han Joseph, som hjælper Amédée med at ligge det pæne og høflige til side og i stedet finde passionen, styrken, stædigheden og evnen til at sætte sig i respekt frem.

Men som i de bedste eventyr går det ikke helt som forventet og alle er måske ikke, hvad de ser ud til at være. Tananarive er en smuk historie om at gribe chancen og livet, og om at det aldrig er for sent at tage på sit livs første eventyr. Det er aldrig for sent at se dig selv og dem omkring dig i øjnene og for alvor se sandheden. Men det er også en tegneserie, der viser, at nogle gange er eventyr ikke det, man tror de er. Nogle gange er eventyr den måde, du set livet på. Nogle gange er seksuelle oplevelser med en kvinde præcist som at tage med et skib ud på verdenshavene, og nogle gange er jagten på en vens fortid det mest eksotiske eventyr i livet.

Et sted på vejen finder Amédée måske modet til at stoppe med at beskytte sig selv mod alt, bakterier, skuffelser, livet, og i stedet begynde at handle på det, han ønsker, og på det, han ønsker at være.

Tananarive er fortalt så fint, smukt, rørende og stærkt gennem både ord og billeder. En enkelt sætning eller et enkelt billede afslører nogle steder helt nye dimensioner af vores hovedpersoner, deres følelser, tanker, personligheder og relationer. Ligesom Amédée kommer vi ud på et eventyr, hvor alt ikke nødvendigvis er, som vi først regner med, og hvor historiens kompleksitet afslører sig løbende. Sammenspillet mellem ord og billeder skaber også den humor, som også præger tegneserien.

Når Amédée drømmer sig væk i en anden verden eller undervejs på sin rejse virkelig føler sig på et eksotisk eventyr, er der pludselig smukke eksotiske planter og dyr midt i det ellers lidt nedtonede og til tider kedelig eller triste franske landskab. Sylvain Vallée formår virkelig på fineste vis at få omgivelserne til at afspejle Amédées skiftende sindsstemninger. I det hele taget gør han denne fine tegneserie til en fryd for øjet. Tananarive er en perle, der fortjener mange læsere.

Bogdetaljer

Forlag
Umpff
Oversætter
Marlene Wulff Olsen
Faustnummer
134975776
ISBN
9788794265041
Antal sider
115

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer