Bog

Syv kvadratmeter med lås

Af (
2023
)

Anmeldelse

Syv kvadratmeter med lås

15 jan.24

Ringen sluttes elegant i den populære serie. Tak for mange timers charmerende underholdning!

Carl Mørck er i fængsel, og politichef Marcus Jacobsen gør intet for at hjælpe. Til gengæld arbejder Carls kone Mona, hans afdeling og gode venner på at få sandheden frem i lyset.

Carl Mørck er blevet fængslet, fordi den kuffert, han intetanende har opbevaret på loftet gennem flere år for sin gamle makker Anker, der blev dræbt, viser sig at være fyldt med både kokain, heroin og kontanter. Carl indsættes i Vestre Fængsel, og selvom alting peger på, at han som politibetjent bør sidde i isolation, ender han alligevel blandt de andre fanger.

I verden udenfor er alle, der holder af Carl, i gang med at forsøge at fælde de skyldige. Hardy, Carls tidligere kollega, er lam fra halsen og ned, efter at være blevet skudt, og han har været i Schweiz for at få lavet et exoskelet, som kan holde ham oprejst. Hardy er bekendt med den korruption, der finder sted hos det danske politi og er styret fra Holland og Belgien. Denne organisation ønsker Carl død, fordi han ved for meget, og der er ovenikøbet udarbejdet en kontrakt med en tilhørende dusør på 1 mio. kroner til den, der slår Carl ihjel. Derfor må Assad, Rose, Gordon, Hardy og Mona benytte højst utraditionelle metoder i deres forsøg på at hjælpe. Men Carl møder også uventet hjælp fra mennesker, hvis liv han har haft afgørende betydning for.

Mange af de kendte karakterer fra seriens tidligere bind er med, når ringen sluttes. Alle har forandret sig, både den tidligere lidt neurotiske Rose, den kejtede computerspecialist Gordon, Assad med sprogudfordringerne og Hardy, som var klar til at ende sit liv. Carl er på mange måder også blevet en anden. Hans vedholdenhed og frygtløshed er uforandret, men kærligheden til familien har udstyret ham med mere tålmodighed og en større forståelse for andre, uden det har påvirket den smågnavne og sammensatte Carl Mørck, vi kender og holder af.

Jussi Adler-Olsen har skrevet sidste bind i sin enormt populære og overbevisende serie med en skarp humor og sædvanligt lune. Bøgerne om ’Afdeling Q’ indeholder alt det, der driver en god krimi med thrillerelementer, gode plot og elskelige karakterer.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
136810405
ISBN
9788740045147
Antal sider
540

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer