Bog

Liv for liv

Af (
2011
)

Anmeldelse

Liv for liv

22 jul.11

Seks forskellige krimihistorier med mord som tema, alle skrevet af danske krimiforfattere. Læs dem og bliv overrasket

Krimiantologien er skrevet af seks kendte forfattere, heraf et enkelt forfatterpar. De har alle forbrydelsen som omdrejningspunkt. Historierne er meget forskellige, både af kvalitet og længde.

Her vil jeg specielt fremhæve Elsebeth Egholms: "Den der graver". Bogens hovedperson er drengen Anton på næsten 13 år, som er blevet fjernet fra sin familie. Nu er han kommet i familiepleje. Plejeforældrene har ansvar for tre andre børn også, og da Anton, som før var glad og imødekommende, pludselig viser en mere indadvendt adfærd på sit arbejde, kommer familien i søgelyset. Ikke mindst fordi manden har en meget usympatisk fremtræden, mens konen nærmest går i et med tapetet.

Især den historie har det som jeg synes, er med til at gøre en krimi læseværdig. Nemlig et godt plot, masser af menneskelig indsigt. Anton er rigtig indgående beskrevet, og samtidig er der også en god miljøskildring, især af Antons arbejdsplads hvor man fornemmer at de tager godt hånd om ham. Modsat hos plejeforældrene.

Ikke at de andre historier ikke er gode, men den ramte et eller andet hos mig, derfor er fokus landet der. Mennesker bliver altid mere berørt når en krimi handler om et barn, synes jeg.
De meget forskellige historier er også interessante, fordi de behandler flere forskellige problematikker i det danske samfund i dag. Både kidnapning, terror og overgreb på kvinder og børn indgår her. Desuden er det en anderledes måde at formidle krimien på, 50 sider sætter jo en begrænsning for hvor kompliceret en sag kan blive.

Antologien er let at læse og desuden delt op i seks historier på ca. 50 sider. Så man kan nøjes med at læse en historie af gangen. Desuden går en del af overskuddet for salget af bogen til et godt formål, nemlig Dansk Flygtningehjælp.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
28830920
Graphic
Thomas Szøke - eyelab.dk
ISBN
9788756797917
Antal sider
233

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer