Bog

Over grænsen, krimi-og spændingshistorier

Af (
2016
)

Anmeldelse

Over grænsen, krimi-og spændingshistorier

04 jul.16

Fem forfattere og to krimipar har bidraget til denne spændende samling af kriminoveller.  En del af overskuddet går til Red Barnets arbejde for syriske flygtningebørn.

’Over grænsen’ præsenterer syv forskellige og meget spændende noveller, skrevet af allerede kendte og dygtige forfattere. Novellerne foregår rundt om i verden. I enkelte af dem kender vi allerede hovedpersonerne fra forfatternes tidligere værker. Novellernes kendetegn er, at alle omhandler det, at overskride eller blive skubbet ud over sin egen grænse.

Novellerne er meget forskellige, men særligt nummer to skiller sig ud. Kazinskis ’Benzon på broen’ fik mig helt ude på kanten af stolen, fordi den var så sindssyg spændende. En mand står på Øresundsbroen med sin datter i favnen. Bentzon skal overtale ham til ikke at springe ned fra broen og slå dem begge ihjel. Jeg har ikke læst Kazinski før. Ddet kommer jeg til nu.

Den anden jeg vil fremhæve er Jesper Steins ’Gudinden’. Her møder vi en ung Axel Steen og får endelig noget af hans livshistorie.

Novellerne er lette at læse og dejlig afvekslende. De er ikke så lange, og jeg slugte hvert et ord, fordi jeg skulle vide, hvordan historierne sluttede. Sprogligt fungerer novellerne godt og niveauet er højt i de fleste af dem.

Der er tidligere udgivet novellesamlinger til støtte for humanitære formål. For eksempel ’Liv for liv’.

Bogdetaljer

Forlag
politiken
Faustnummer
52411106
ISBN
9788740031096
Antal sider
202

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer