Bog

Firmaknuseren

Af (
2003
)

Anmeldelse

Firmaknuseren af Jussi Adler-Olsen

15 sep.03
Skribent

En spændende murstensroman skrevet af Jussi Adler-Olsen.

Hovedpersonen er hollænderen Peter de Boer, der i Amsterdam leder en større firmaknuserorganisation. Den anden hovedperson og hans modstykke er den unge, fattige, indonesiske indvandrerkvinde Nicky Landsaat, der søger ansættelse i firmaet for at komme ud af sin ghettotilværelse.

Historien drejer sig om fremtidens terror, hvis mål er at ramme store firmaer (konkurrenter) på økonomi og omdømme, for derefter at smadre dem. Der er flere planer og spil i denne roman, og ingen af parterne skyr midler for at nå deres mål. Peter de Boer bliver tvunget til at miskreditere olieselskabet Q8 hos irakerne.

Jussi Adler-Olsen udgav i 1997 thrilleren "Alfabethuset", hvor en engelsk krigsflyver fra 2. verdenskrig vender tilbage til Tyskland for at finde en kammerat fra det hospital, hvor de overlevede krigens sidste år ved at spille sindssyge. Denne roman er oversat til flere sprog og en filmatisering er på vej.

I Holland har "Alfabethuset" ligget på bestsellerlisten, så Adler-Olsens nye roman "Firmaknuseren" blev oversat og udgivet i Holland, før den kom på dansk!

Romanen er en rigtig ferie- eller weekendbog, da den tager et par dage at læse. Den dur ikke som godnatlæsning, da den holder én vågen. En meget underholdende og kulørt bog, som får mig til at tænke på forfattere som Ken Follett og Frederick Forsyth. Jeg blev grebet af spændingen, og der er gode miljøbeskrivelser, som står flot. Personkarakteristikken lever i glimt, sproget er jævnt, men handlingen holder flot sammen på den store roman. 

Bogdetaljer

Forlag
Lademann
Faustnummer
24633594
ISBN
9788715107078
Antal sider
603

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer