Bog

Manden i tre dele

Af (
2021
)

Anmeldelse

Manden i tre dele

16 maj.22

En forrygende krimi om en seriemorder, der med kogende mælk, lidokain og rohypnol bedøver og lemlæster unge kvinder.

Et lig dukker op på Smøl Vold i Sønderjylland. Da kriminalbetjentene ankommer til gerningsstedet, viser det sig hurtigt, at det hele er iscenesat. Liget er stjålet fra et nærliggende kapel, og den skadedyrsskræmmer, der står ved liget, vidner om, at den, der har placeret liget her, har et ønske om, at det skulle findes i hel tilstand.

På ligets brystkasse står ordet ”Grandberg”, og alt tyder på, at nogen ønsker at få politiet til at kigge nærmere på den magtfulde Grandbergfamilie, der i årtier har boet og drevet forretning i området. Efterforskningen igangsættes og Smøl Vold viser sig at indeholde resterne af 18 kvindelig, og jagten på en seriemorder går i gang.

Næsten samtidigt med opdagelsen ved Smøl Vold forsvinder en ung kvinde, og en eftersøgning efter hende sættes i gang. Måske er hun gerningsmandens næste offer?

Da William Grandberg – en af de tre brødre i Grandberg-slægten – er den lokale drabschef og dermed inhabil, tilkaldes to specialagenter fra enheden Task Force 14 fra København, for at overtage sagen. David Flugt og Lucas Stage er et umage par, der er enige om meget lidt. Deres samarbejde er kompliceret og besværliggøres yderligere af Lucas’ problematiske forhold til alkohol og kvinder. David sparrer i stedet med den lokale kriminalbetjent, Jenny Seland, og de to opbygger på kort tid en gensidig tillid.

Handlingen starter med en barsk prolog, og herefter springer kapitlerne mellem krimiens karakterer. Et spor følger politiets opklaringsarbejde mens et andet giver os indblik i, hvad der er sket med den forsvundne unge kvinde. Det tredje spor tager os med til Rumænien og et kriminelt miljø af værste skuffe.

Thomas Bagger har med 'Manden i tre dele' skrevet en forrygende krimi! Der er spænding fra første til sidste side. Selv om persongalleriet er stort, og at vi halvvejs inde i historien får et lag mere på, er det let at holde styr på de forskellige karakterer. Plottet er virkelig godt skruet sammen og ikke til at gennemskue. Der er mange ledetråde, der pirrer læserens indre kriminalbetjent, men løsningen afsløres først til sidst i en overraskende slutning.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
39280167
ISBN
9788740068276
Antal sider
379

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer