Bog

Secret wars

Af (
2022
)

Anmeldelse

Secret wars: Den skjulte strid

10 okt.22

En luksusbuffet af Marvels superhelte forener deres kræfter i kampen mod de stærkeste af klodens superskurke og den mægtige The Beyonder.

Før de to legendariske tegneserier 'Den kosmiske handske' og 'Den kosmiske krig' var der 'Den skjulte strid'. Nye Marvelfans vil formentlig kende til de to første, der dannede grundlaget for storfilmene 'Avengers: Infinity War' og 'Avengers: Endgame' og begge har fået nye danske oversættelser og genoptryk inden for de seneste par år. Men med 'Den skjulte strid' får vi endelig genudgivelsen af Marvel-universets første store ensemblefortælling.

På mystisk vis bliver Jordens største superhelte én for én lokket til et område af Central Park i New York, hvor en gigantisk maskine teleporterer dem til en fjerntliggende galakse. Her konfronteres de med Jordens mægtigste superskurke i en storstilet dyst konstrueret af det overjordiske væsen The Beyonder, der garanterer sejrherrerne alt det, de drømmer om. For første gang i historien må X-Men, The Fantastic Four, Avengers og Spider-Man nu slå sig sammen for ikke bare at overvinde de stærkeste modstandere, de har stået over for til dato, men også løse mysteriet om The Beyonders skjulte strid og redde universet fra den komplette udslettelse.

For fans af Marvel-universet er 'Den skjulte strid' et must-read. Den er måske ikke så intelligent skruet sammen som den kosmiske duologi, der med deres udgivelser i 1991 og 1992 formåede at løfte superheltefortællinger til nye niveauer. Men udover de episke konfrontationer imellem superhelte og superskurke så er 'Den skjulte strid' tro mod det greb, der altid har gjort Marvel-universet til mere end bare fed aktion. Der er nemlig først og fremmest fokus på karaktererne og deres indre og ydre kampe. For det er ikke uden omkostninger at forene Jordens mest magtfulde helte. Interne magtkampe, jalousi, afsavn, gamle stridigheder. Alt sammen truer med at rive heltene fra hinanden og løsrive dem fra det eneste våben, der kan vinde krigen for dem. Deres sammenhold.

Fortællingen bestod oprindeligt af 12 udgivelser fordelt over årene 1984 til 1985, og selv om superheltefortællinger har taget syvmileskridt siden da, så er 'Den skjulte strid' stadig en milepæl i Marvels vilde univers. Ikke bare var den en kulmination på flere af karakterernes udvikling igennem foregående tegneserieudgivelser, men den satte også retningen for flere af heltenes fremtidige udvikling – for eksempel Spider-Mans sorte dragt, der har en kæmpe betydning for Peter Parkers videre færd.

'Den skjulte strid' er helt klart en fan-pleaser. Hvis man ikke har fulgt universet indtil da, så kan det virke underligt, at Iron Man er sort, Hulk har menneskelig intelligens, Colossus har kærestesorger og Storm har mohawk. Men tegneserien forsøger løbende at holde nye læsere opdateret på den foregående udvikling, der ligger til grund for karakterernes nuværende stadie. På den måde fungerer 'Den skjulte strid' både til eksisterende Marvel-fans, men også som en luksusbuffet for nye fans, der kan få en smagsprøve på de mange fascinerende karakterer i Marvel-universet.

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Oversætter
Morten Søndergaard
Faustnummer
134052295
ISBN
9788771762426
Antal sider
348

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer