Bog

Olivia tror på -

Af (
2023
)

Anmeldelse

Olivia tror på

27 nov.23

Det er vigtigt at tro på noget. Nogen tror på en bedre verden eller på nogen, der er virkelig gode til noget. Andre tror måske på sig selv. 

Amanda tror på julemanden, selvom Olivia siger til hende, at det jo bare er hendes far. Det får Amanda til at græde, og en voksen siger til Olivia, at hun skal gynge lidt med Benjamin. Han tror på sin far, men det gør Olivia ikke. For hendes far tror nemlig, at fordi han er elektriker, har han opfundet nærmest alting. 

Olivias storebror tror på fodboldholdet Liverpool, og hendes far og Henrik tror på kærligheden. De kysser også hele tiden. Men Olivia derimod tror på sig selv. Og på at hun kan vinde MGP. Skildpadden Helge Rasmussen har for travlt med at spise sit salatblad til at svare på, hvad den tror på. Olivia opdager, at stilheden med Helge Rasmussen på skødet er virkelig rar.

Tomas Lagermand Lundme er god til at tegne portrætter af vores hverdagstvivl, men også af det velkendte. ’Olivia tror på…’ er dejlig og stille bog, der giver tid til selv at tænke og taler til læseren. Bogen kan med fordel læses sammen med børn fra ca. 5 år, og i den herlige langsomhed kan man sammen nyde Lea Hebsgaard Andersens illustrationer. Hun tegner os alle, og øjnene på hendes karakterer afspejler så fint sindsstemningerne. Hun tegner med en frihed, bygget på en stram komposition, og resultatet er både stærkt og smukt. 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
137039958
ISBN
9788771519228
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer