Bog

Mysteriet i Cyanide Wells

Af (
2005
)

Anmeldelse

Mysteriet i Cyanide Wells af Marcia Muller

24 okt.05

Ny, spændende krimi fra Marcia Muller om en mands jagt på den kvinde, alle troede, han havde myrdet, og som han troede, han kendte.

Marcia Muller har lagt sin tidligere femikrimi-opdager Sharon McCone på hylden og koncentrerer sig nu om Soledad County i Californien som udgangspunktet for sine bøger. Senest med bogen "Mordet ved Point Deception" (2003) samt "Cape Perdido" (2005), som endnu ikke er oversat til dansk. Her mødte vi Rhoda Swift som opdageren, og hun dukker også igen, men det er Matt, tidligere fotograf, som er vores hovedperson.

For 14 år siden forsvandt Matts kone Gwen på mystisk vis, og både politi, venner og familie var overbeviste om, at Matt havde myrdet hende. Presset bliver for stort, og Matt slår sig ned i Vancouver.

En anonym opringning sender Matt af sted til Cyanide Wells, hvor hans kone lever i bedste velgående og endda har vundet en Pulitzer-pris for afdækningen af mordet på et bøssespar i byen. Hun er blevet kæreste med Carly, den kvindelige ejer af avisen, hun arbejder for, og har tilligemed en lille pige.

Matt får job som fotograf på avisen, men inden han ser sig om, er Gwen forsvundet med den lille pige, og Carly og Matt sætter sig for at finde sandheden om den kvinde, de begge elsker. Undervejs finder de også  en grum historie om bedrag, homofobi, guld og tvivlsomme lokalpolitikere. 

Bogens fortæller er skiftevis Matt og Carly, hvilket gør, at læseren kan se den samme situation fra forskellige sider. Dog måske ikke tvingende nødvendigt i denne fortælling, da Matt og Carly ofte oplever en given situation ens. Men lidt efter lidt får man fortalt brudstykker af deres liv, og persontegningerne står derved stærkt. 

Marcia Muller skriver godt og ligefremt. Man får en god forståelse af personerne og deres baggrund og kommer dermed til at kunne lide dem.

Som læser bliver man ført ad mange snoede veje hen til sandheden. Mulighederne er mange, og man har selv mulighed for at gætte med, hvilket jeg personligt sætter stor pris på. 

Ind i mellem føles det, som om man ikke rigtigt har kælet for oversættelsen, men jeg vil alligevel varmt anbefale en efterårsaften i Marcia Mullers gode selskab.

Oversat af Birgit Fuglsang. Klim, 2005. 248 sider. Kr 285,-

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Birgit Fuglsang
Faustnummer
25862929
ISBN
9788779553514
Antal sider
248

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer