Bog

One dollar man

Af (
2019
)

Anmeldelse

One Dollar Man af Ole Sønnichsen

28 mar.19

En vellykket og letlæst bog, der grundigt dokumenterer den utrolige vej, William S. Knudsen tilbagelagde med høj arbejdsmoral og loyalitet overfor sit nye fædreland.

William S. Knudsen blev uddannet som cykelsmed i København, men emigrerede til New York, hvor han blev en stor støtte for Henry Ford som organisator af samlebåndsarbejdet, senere direktør for General Motors, og han stod under 2. Verdenskrig i spidsen for USAs militærindustri – headhuntet af præsident Roosevelt selv. Titlen skyldes hans årsløn for det arbejde.

Knudsen er et stort navn i USA og man regner derovre med, at hans indsats forkortede verdenskrigen med et år. Han blev den højst dekorede civile i den amerikanske hær nogensinde. Alligevel har han indtil nu stort set været ukendt herhjemme, men det rådes der i den grad bod på med dette værk. Ole Sønnichsen stødte på historien om Knudsen under arbejdet med sit store tobinds-værk om de danske udvandrere 'Rejsen til Amerika' og har siden støvsuget arkiver og biblioteker for stof.

Resultatet er en uhyre vellykket og letlæst bog, der meget grundigt dokumenterer den utrolige vej, Knudsen tilbagelagde med høj arbejdsmoral og loyalitet overfor sit nye fædreland. Det er en typisk amerikansk succeshistorie fra allerøverste skuffe og Sønnichsen er med til at give Knudsen den plads herhjemme, som han til fulde har fortjent. Bogen er rigt illustreret.

Bogdetaljer

Secondary title
historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig
Forlag
Storyhouse
Faustnummer
46244419
ISBN
9788711567845
Antal sider
430

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer