Bog

Kragemanden

Af (
2017
)

Anmeldelse

Kragemanden af Inger Wolf

10 maj.17
AfLene Jensen
Skribent

Lås døre og vinduer, før du stifter bekendtskab med Kragemanden. Særligt hvis du har mindreårige døtre og bor i Aarhus-området.

Denne anden bog om psykiateren Christian Falk, der ind imellem arbejder som konsulent for Århus politi, er på alle måder en værdig efterfølger til ’Brændte sjæle’. Uhyre spændende allerede fra første side og plottet holder til den allersidste. Handlingen er vanvittig fængslende, og bogen har en virkelig fin længde, den bliver aldrig langtrukken eller kedelig, der er ganske enkelt ikke et ord for meget.

En 12-årig pige bliver fundet myrdet og flot arrangeret på bilen i familiens garage. Selvom ansigtet mangler, identificerer moderen, der finder liget, pigen som sin datter Felicia. Mordet er yderst velorganiseret og meget professionelt udført, så politikommissær Henrik Dam er overbevist om, at det ikke er morderens første og ej heller sidste offer. Han kontakter vennen, psykiateren Christian Falk, der har forsket i seriemordere, for at få han med i opklaringsarbejdet. Christian, der ikke er udelt begejstret for at arbejde indenfor psykiatrien og er uenig i både metoder og beslutninger, tager endnu engang imod Henriks tilbud om konsulentarbejde. Da han finder ud af, at der var anbragt en levende krage i garagen sammen med den døde pige, kan han ikke få tankerne væk fra en patient, han lige har haft, som i sin forstyrrede tilstand var meget optaget af krager. Mon det er tilfældigt, eller er der en sammenhæng, de ikke kan få øje på? 

Inger Wolf forstår at vægte sagen i forhold til hovedpersonernes privatliv på en helt eminent måde, og sagen er altid i højsæde. Alligevel fortæller hun tilstrækkeligt om både Christian, Henrik og de andre til, at man som læser føler, at man kender dem og ved, hvad de står for, men det bliver aldrig for meget. Faktisk er det et af de bedste persongallerier, jeg har stiftet bekendtskab med på det seneste, da de alle, også bipersonerne, fremstår både autentiske og almindelige. Sproget er som altid flydende og lettilgængeligt uden unødvendige ord og sætninger. Virkelig velskrevet og handlingsmættet krimi, der kan anbefales til alle krimilæsere. Det vil dog være en fordel at læse ’Brændte sjæle’ først, da der er flere henvisninger til episoder fra den. Jeg vil også anbefale forfatterens serie om Daniel Trokic, som ligeledes foregår i Århus. Også de bør læses i rigtig rækkefølge.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
52990440
ISBN
9788771803600
Antal sider
312

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser