Bog

Sangfuglen

Af (
2009
)

Anmeldelse

Sangfuglen af Inger Wolf

26 okt.09

Tilbage til Århus – herligt gensyn med Daniel Trokic og Lisa Kornelius, men barsk og skræmmende læsning.

”Har du en liste over jeres medarbejdere?” spurgte Lisa uanfægtet. ….Jasper skar tænder. Lister var ikke populære. Mange mennesker at afhøre.

Inger Wolf, som nu er nået til bind 3 i sin serie om vicekriminalkommissær Daniel Trokic og hans kolleger ved Politigården i Århus, udmærker sig igen ved en detaljeret og troværdig gennemgang af opklaringsarbejdet. Der er hårdt arbejde og slid bag opklaringen af et meget brutalt mord.

En morgen finder politiet et ilde tilredet og forslået lig i Rådhusparken, et af de mest trafikerede steder i Århus. Hun bliver hurtigt identificeret, og i starten ser det ud som selvmord, at Maja Nielsen er faldet ned – eller sprunget – fra et meget højt sted.  Men der er ikke nogen høje bygninger i nærheden, så nogen må have flyttet hende. Derfor bliver sagen også efterforsket som et mord.

Tilsyneladende er Maja Nielsen en ganske almindelig ung kvinde med kæreste og studier, men efterhånden dukker der oplysninger om at hun har opført sig meget mærkeligt og med selvskadende adfærd i de sidste par måneder. Hun har haft mareridt, hvor hun er blevet forfulgt af udstoppede heste.

Næsten samtidig bliver en anden ung kvinde forsøgt myrdet af en flugtbilist, er der en sammenhæng?

Efterhånden som politiet trænger mere og mere ind i Majas verden, åbenbarer der sig en uhyggelig verden med et barn, der blev forsømt, dyremishandling og et stof, som i de forkertes hænder, har nogle uhyggelige virkninger.

Det der i mine øjne gør Inge Wolfs krimier til noget særligt, er både det gode plot, men også udviklingen i hovedpersonernes privatliv. Daniel Trokic er en indelukket person, som har svært ved at knytte sig til andre. Sideløbende med opklaringsarbejdet forsøger Trokic at finde den kusine, som har betydet så meget for ham, og som forsvandt ved Jugoslaviens opløsning.

I ’Sangfuglen’ bliver Trokic konstitueret kriminalkommissær, da hans chef bliver syg, og det må vise sig i det kommende bind, om det er et job for ham?

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Faustnummer
27903150
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788770533195
Antal sider
300

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer