Bog

Hvepsereden

Af (
2011
)

Anmeldelse

Hvepsereden af Inger Wolf

18 apr.11
AfRikke Bødker
Skribent

Afmagt og ondskab følges sommetider ad. Når traumatiske oplevelser pludselig tager magten, kan de mest uhyggelige hændelser finde sted.

En ung dreng findes skamferet og død i en gammel villa i Aarhus. Mordet oser af ondskab, og rundt om liget findes der en masse døde hvepse. Drengen er desuden blevet tortureret med en syllignende genstand. Et rigtig bestialsk mord som kun kan være begået af en psykopat.

Daniel Trokic kaldes hjem fra juleferie i Kroatien. Sammen med Lisa Cornelius forsøger han at samle trådene, der skal danne en profil af morderen. Trådene fører i mange forskellige retninger, og endnu et mord bliver begået. Trokic kæmper med sig selv, han får en hård tid, mens opklaringen står på, søvn bliver en mangelvare, og adrenalinen kører. Lisa Cornelius’ mor ligger for døden, så de er begge hårdt prøvet.

'Hvepsereden' er den fjerde i Wolfs serie om Trokic og Lisa Cornelius. Romanen er skrevet i dagbogsform. Den strækker sig ikke over mere end syv dage, men fordi romanen er sindssygt spændende, og tiden er en væsentlig faktor for sagens opklaring - inden et nyt mord finder sted, føles det som lang tid.

Personerne og miljøet beskrives indgående. Man får virkelig indsigt i, hvordan en psykopat bygger sine forbrydelser op, hvordan ondskaben kan styre et menneske, men heldigvis ikke altid nødvendigvis kommer til udtryk. Og i 'Hvepsereden' bliver rigtig megen ondskab ført ud i livet. Hvilket giver et nuanceret billede af hvad der kan ske når fortrængte oplevelser bliver vækket til live. Sammenlignet med Wolfs tidligere romaner er der meget mere vold i denne. Men det må siges, at det har en funktion, når man får trådene samlet.
 
Inger Wolf har igen begået en fabelagtig krimi. Hvepsereden er rigtig godt skruet sammen. Plottet er spændende og fyldt med overraskelser. Indimellem tror man, at nu har man knækket gåden, hvorefter man trækkes i en ny retning.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Faustnummer
28690479
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788770535861
Antal sider
309

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser