Bog

Aftenland

Af (
2023
)

Anmeldelse

Aftenland

09 aug.23

Tredje tempofyldte bind i Tobias Bukkehaves spændingsserie er en smuk sammenfletning af fiktion og virkelighed.

Handlingen i 'Aftenland' tager sin begyndelse, hvor forrige bind slutter. Tom og Sektor 7 er på jagt efter den ubåd, de så under mordet på Livonius. Ubåden viser sig at være stjålet, men hvem, der står bag både tyveriet og mordet, står hen i det uvisse.

Jagten fører dem på sporet af en ukendt organisation med rødder tilbage til starten af den kolde krig. Organisationen kalder sig Vindrosen og arbejder på tværs af landegrænser. Da lederen af organisationen og hans kone findes myrdet, står det klart, at de, der har taget kommandoen over Vindrosen, har en helt anden dagsorden end den tidligere leder.

Krigen raser i Ukraine og på den storpolitiske scene trækker det op til splittelse mellem tidligere allierede, da sabotagen på Nord Stream sætter spekulationer i gang. For hvem står bag? Rusland? USA? Med både ubåd og stjålne våben i hænderne gør Vindrosen sit til at fyre op under rygterne og øge splittelsen.

Tom Cortzens forældres fortid spøger fortsat i kulissen, og man fristes som læser til at forvente (eller håbe på) endnu et bind i serien om Tom Cortzen, hvor vi endelig får historien om særligt Toms mors fortid. Det er i hvert fald tydeligt, at familiens gods gemmer på gamle hemmeligheder, som også Toms søster er ved at få øjnene op for.

Tobias Bukkehave skriver med et stort sprogligt overskud. Med sætninger og ord, der ligger godt i munden, og beskrivelser, der tager læseren med helt ind i hver en scene. Plottet er gennemtænkt og veltilrettelagt. I korte kapitler serveres handlingen i forskellige spor, så læseren præsenteres for små ledetråde i præcise dryp – der kan gættes, men ikke regnes ud!

Persongalleriet er rimelig stort og lidt svært at holde styr på, men det er tydeligt, at alle karakterer er vigtige, og forfatteren er heldigvis god til at hjælpe læseren med at huske, hvem en karakter er. Herfra skal lyde en kæmpe anbefaling af Tom Cortzens univers. Bøgerne skal læses i rækkefølge.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
136159763
ISBN
9788740076691
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer