Bog

I figentræets skygge

Af (
2020
)

Anmeldelse

I figentræets skygge af Camilla Davidsson

20 apr.20

53-årige Susanne må starte forfra, efter hendes mand har forladt hende i Davidssons feel-good roman, der er fortalt med varme og sødme.

På overfladen har Susanne alt, en mand med succes, ingen økonomiske problemer, skøn villa i Stockholm, og to døtre, som trives, men der er en bagside. Susanne har droslet ned på sit lærerjob for at kunne hellige sig familien, og da hendes mand pludselig en dag forlader hende for at flytte sammen med en yngre kvinde, som han venter barn med, bryder Susannes verden helt sammen. Det har altid været Lars, som sørgede for det praktiske, så hun står på bar bund. Det er op til hende at sælge villaen i Stockholm, men hvad skal hun gøre med alle de dyre designerting, som er i huset?

Susannes mor er død for nylig, og fra hende har Susanne arvet et gammelt, nedslidt ismejeri på Gotland, som hun har besluttet sig for at sælge. Men i første omgang vil hun bruge det til at opbevare alle tingene fra Stockholm i, og så sælge huset på Gotland så hurtigt som muligt. En vandskade ændrer dog hendes planer, og en dag møder en sur mand op på hendes gårdplads, for han tror, hun afholder loppemarked. Og hvorfor ikke? Hun får succes, og det er hendes største fryd at sælge nogle af de dyre ting, som Lars har købt, alt for billigt.

På Gotland får Susanne hjælp at døtrene, som hun for første gang i mange år får et fortroligt forhold til, men også af forskellige mænd, hun møder, og pludselig oplever hun sig selv som sexet og attråværdig, og hendes selvtillid vokser.

Historien om kvinden der finder sig selv efter en liv, hvor hun har undertrykt sine egne behov til fordel for familiens og i den grad er blevet svigtet af sin karrieremand er meget overbevisende og troværdigt fortalt, og selv om den måske er lidt forudsigelig, har jeg alligevel slugt bogen, og jeg blev helt glad af at læse den.

Størstedelen af historien foregår på Gotland, og jeg har det sådan, at den ø må jeg helt bestemt besøge, der er de skønneste beskrivelser af naturen med flotte solnedgange og altid glitrende sol.

'I figentræets skygge' er Camilla Davidssons sjette roman, og den er en selvstændig fortsættelse af 'Lille toværelses med potentiale' fra 2019, men de kan læses uafhængigt af hinanden.

Bogdetaljer

Forlag
Palatium
Oversætter
Rane Rørdam Knudsen
Faustnummer
47818982
ISBN
9788793699014
Antal sider
299

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer