Bog

Hugo - sikke et cirkus

Af (
2018
)

Anmeldelse

HUGO – sikke et cirkus af Mia Nilsson

16 jan.19

En fin historie om at udvise omsorg og give plads, så alle kan være med.

Hugo er en stor tyk krokodille, som en dag får den ide, at han vil lave en cirkusforestilling i skoven med alle sine venner. Han indkalder alle dyr, så de kan melde sig til de forskellige numre. En lille bjørn møder også op og vil gerne danse på line. Da Hugo selv har tænkt sig at gå på line og mere mangler en cirkusdirektør, overtaler han bjørnen til at påtage sig denne opgave i stedet.

Dyrene øver sig, der laves forberedelser og en aften ser Hugo den lille bjørn danse alene på sin line ude i skoven. Da den store dag oprinder, dukker Hugo op på krykker med et brækket ben. Nu kan han ikke optræde og han beder den lille bjørn om at træde til i stedet. Den lille bjørns dans på line bliver forestillingens glansnummer og efter forestillingen lister Hugo sig træt og glad hjem (med krykker og gips under armen).

Bogen er flot illustreret med afstemte farver og sjove situationer. Der sker en del på siderne med både forskellige skrifttyper og sjove detaljer uden at det bliver for overvældende. Historien kommer fint omkring emner som empati og omsorg og disse emner udfoldes yderligere ved, at historiens hovedperson foretager en uselvisk handling ved at træde et skridt tilbage og give plads så en anden kan være med.

Det er hyggeligt at afvente og se, om barnet selv opdager den lille finesse med Hugo, der lister væk med krykker og gips under armen. Historien kan fint bruges for de 3-årige som godnatlæsning og for forståelsen af den dybere mening i historien passer den til de 4-6-årige. Bogens emner gør, at den også egner sig til brug i børnehaven til en snak om venskab.

Kan du godt lide historien om Hugo, så findes der to andre bøger om Hugo: ’HUGO – ond, blodtørstig og meget farlig?’ og ’HUGO –endelig ferie’.

Bogdetaljer

Forlag
Klematis A/S
ISBN
9788771393767
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer