Bog

Pigen, som ville redde bøgerne

Af (
2018
)

Anmeldelse

Pigen, som ville redde bøgerne af Klaus Hagerup

01 okt.18

Flot illustreret billedbog om det unikke fællessprog bøgernes magiske verdener åbner op for. En pragtfuld bog, der vil vække glæde hos store og små.

Anna elsker at læse og deler glæden ved at kunne forsvinde ind i bøgernes verden med sin bibliotekar Fru Monsen. Men en dag er Fru Monsen trist. De bøger, der ikke bliver læst, skal smides ud. Anna vil redde bøgerne, men uanset hvor meget hun anstrenger sig, kan hun umuligt nå at læse dem alle. Da hun næsten har givet op, fortæller Fru Monsen om en meget speciel bog, som hedder ’Den forheksede skov’. Den handler om en dreng, der oplever noget fantastisk, men lige nøjagtigt som det fantastiske skal til at ske, slutter bogen. Mon der mangler noget af historien? Anna efterlyser bogen alle vegne, og pludselig er alle i hele landet i gang med at læse for at finde svaret.

Forfatteren hylder bøgernes magi og alt det vidunderlige der opstår, når man fordyber sig i en fiktiv verden, men især når man kan dele denne oplevelse med andre. Samtidig er det en rørende fortælling om at turde blive voksen og måske ovenikøbet være en lille smule bange for at blive gammel. Anna lærer, at fantasi er uden alder og at det at være gammel jo rent faktisk bare betyder, at man har levet virkelig længe.

Den norske forfatter Klaus Hagerup og illustrator Lisa Aisato har begået en magisk billedbogsperle, der vil vække glæde hos store som små. Bogen er ufatteligt smukt illustreret med tegninger, som går hånd i hånd med Hagerups udtryksfulde tekster. Der bliver skabt en fortryllet og forunderlig stemning i denne pragtfulde billedbog, der både associerer til Harry Potter og eventyr som ’Den lille Rødhætte’.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Anja Hitz
Faustnummer
54463235
ISBN
9788763857970
Antal sider
0

Læs også

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer