AfBarbara Rugholm
Redaktør
26 aug.19

Tema

Med andres ord

Leonora Christina Ulfeldt

Leonora Christina Ulfeldt skrev kun ét værk i sin levetid. Til gengæld har 'Jammers Minde' haft den største betydning for forståelsen af en periode i Danmarks historie. 
Læs mere

Henrik Pontoppidan

Pontoppidans bøger egner sig til sommerferien, hvor man kan putte sig i sofaen på en regnvejrsdag eller sidde på en strandstol i den bagende sol - og bare læse. Især Pontoppidans romantrilogi egner sig til det lange stræk – man kan, med en kliché, ikke lægge bogen fra sig, før den sidste side er vendt. 
Læs mere

Michael Strunge

Af 80'ernes digtere var Michael Strunge på mange måder den mest tidstypiske. De bedste af hans digte rækker udover hans tid, og i dag kender de fleste til den unge digter, der endte sit korte liv ved at springe ud af et vindue i 1986. 
Læs mere

Årets klassiker 2022

Karin Michaëlis

De gennemgående tematikker i Karin Michaëlis forfatterskab er barnet og fantasien, men vigtigst af alt bidrog hun til et kritisk blik på de normer og konventioner, kvinder var underlagt.
Læs mere

Jeppe Aakjær

Jeppe Aakjær var en blændende naturlyriker og romanforfatter, hvis beskrivelser af livet på landet var med til at starte en rødglødende debat om almuens levevilkår.

Læs mere

Halfdan Rasmussen

Halfdan Rasmussens mange rim og remser har sikret hans værker klassikerstatus, og selv mange år efter hans død lærer børn stadig alfabetet at kende gennem bogstavdigtene fra den skelsættende ABC fra 1967.

Læs mere

Kommentarer

0 kommentarer