11 jun.22

Bogliste

Vindere af DR Romanprisen

Bøger på listen

Vølvens vej, Snehild

Af Anne-Marie Vedsø Olesen

Vølvens vej, Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen har vundet Romanprisen for 'Vølvens vej – Snehild'. Romanen låner fra nordisk mytologi og folkeeventyr og er bygget op om en kvindelig helt.
Læs mere

Margrete I

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et storslået kvindeportræt. Læs romanen inden du ser biograffilmen om Margrete den Første.   
Læs mere

De døde fylder dagene med en smag af mønter

Gennem en historie, der starter i fragmenter, har Carsten Müller Nielsen med sin Tjernobylroman skrevet en bog om menneskers kamp for at holde sig ude af glemslen.
Læs mere

Guds bedste børn

Af Morten Pape (f. 1986)

Guds bedste børn

Morten Pape har skrevet sin anden roman, en hjerteskærende og kvalmende fortælling om racisme, vold og svigt.
Læs mere

Hvor der er fugle

Af Maren Uthaug

Hvor der er fugle

Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv.  
Læs mere

Vivian

Af Christina Hesselholdt

Vivian

Suverænt velskreven biografisk roman giver et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og fiktion.
Læs mere

En ny tid

Af Ida Jessen

En ny tid

Et underspillet portræt af en kvindeskæbne og en provinsby i begyndelsen af det tyvende århundrede, der kalder på stilfærdig eftertanke. 
Læs mere

Godhavn

Af Iben Mondrup

Godhavn

Det er familiens tre børn, som fortæller i dette følsomme og sansemættede portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.
Læs mere