De bedste familier
Blæsbjerg udfolder, hvordan Cheminova bidrog med velstand og velfærd til Vestjylland, men også naturforureningens følgeskader på krop og sind.
Hvert år kårer DR sammen med læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. De nominerede vælges i et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne.
DR Romanprisen blev første gang uddelt i 1999, og gået til forfattere som Kirsten Thorup, Jakob Ejersbo, Sissel-Jo Gazan og Christian Jungersen.
På listen finder du vinderne af DR Romanprisen. Listen er ordnet kronologisk med den seneste vinder øverst.
Blæsbjerg udfolder, hvordan Cheminova bidrog med velstand og velfærd til Vestjylland, men også naturforureningens følgeskader på krop og sind.
Gådefuld videnskabsroman om akademiske skandaler og familietragedier på tværs af generationer og geologiske tidsperspektiver.
Der er masser af plot-twists i Vedsøs imponerende roman, der er første bind i en serie, der foregår i Danmarks jernalder.
Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.
Gennem en historie, der starter i fragmenter, har Carsten Müller Nielsen med sin Tjernobylroman skrevet en bog om menneskers kamp for at holde sig ude af glemslen.
Morten Pape har skrevet sin anden roman, en hjerteskærende og kvalmende fortælling om racisme, vold og svigt.
Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv.
Suverænt velskreven biografisk roman giver et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og fiktion.
Et underspillet portræt af en kvindeskæbne og en provinsby i begyndelsen af det tyvende århundrede, der kalder på stilfærdig eftertanke.
Det er familiens tre børn, som fortæller i dette følsomme og sansemættede portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.
I sin nye roman tager Erling Jepsen igen en svingom med lokalsamfundet i Gram i Sønderjylland.
Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland.
En gådefuld, sjælfuld og spændende roman om syv adoptivbørn, der er viklet ind i et spind af løgne og fortielser.
Vinder af Glasnøglen 2012.
Gentagelsens grusomhed udfoldes intenst og autentisk i roman om krigen på Balkan baseret på autentiske begivenheder i forfatterens slægtshistorie.
Drømmen om friheden og uafhængigheden er et dunkende diskotek i Jakob Ejersbos Liberty, der sprudler af rå realisme og sort-hvide kontraster.
Det klassiske, nordiske femi-krimiplot fornægter sig ikke i Sissel-Jo Gazans moppedreng 'Dinosaurens fjer'. Men rundt om krimiskelettet udfolder der sig et sirligt net.
Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.
Slægtsroman om de to førende familier i landsbyen Staun fortalt gennem en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en 60-års fødselsdag i 2003.
Ligesom kubismen ikke lod sig nøje med ét perspektiv på tingene beskriver Ramsland på samme måde virkeligheden som undvigende og flertydig i slægtskrøniken 'Hundehoved'.
Christian Jungersen inviterer indenfor i en fortælling, der forgrener sig: Den er farvet af krimigenren, filosofien, socialrealismen og frem for alt den psykologiske litteratur.
En magisk beretning om Unn, der er opdagelsesrejsende ud i nytænkning og udforskning af kulturens begrænsninger og muligheder i Grønland i 1300-tallet.
Erindringsroman om en barndom og opvækst i Århus før og under 2. verdenskrig præget af en voldelig og alkoholiseret far sat over for udryddelsen af den tasmanske urbefolkning.
Hans Otto Jørgensen har om nogen i moderne dansk litteratur beskrevet miljøer og mennesker, hvis erfaringer kun undtagelsesvis bliver bragt i litterær form.
Efter mange års venten har Kirsten Thorup beriget os med endnu en roman. Romanen udforsker på glimrende og forfærdelig vis individet i krise.
I hovedværket 'En skidt knægt' skildrer Bent Vinn Nielsen et stykke nært Danmarkshistorie fortalt gennem en fortælling om et asymmetrisk venskab.