Bog

Jeg vil hellere kramme en tiger

Af (
2022
)

Anmeldelse

Jeg vil hellere kramme en tiger

15 feb.22

Iøjnefaldende billedbog for de mindste handler om den nødvendige balance mellem SKAL og VIL.

Lille Panda kan ikke forstå, hvorfor forældre hele tiden vil have én til at lave kedelige ting som at børste tænder og holde i hånd. Der er jo så mange steder at udforske og nye venskaber at knytte. Når en lang dag slutter, er en godnathistorie i en tryg og rolig favn dog heldigvis mindst lige så tillokkende som et af dagens mange eventyr på egen hånd.

Lille Panda synes, at livet er fuldt af kedelige ting, man skal. Hvorfor insisterer de voksne dog på, at man skal vaske sig og rydde op, når der er så mange spændende ting, man kan finde på? Kan man ikke bare lave det, man har lyst til? Denne skønne bog ser livet fra et eventyrlystent børneperspektiv, hvor verden er fuld af muligheder for sjov og spænding og nye venskaber. De fleste voksne har med tiden lært, at livets aktiviteter nødvendigvis må være en kombination af pligter og sjov, og at hver ting har sin tid. Voksne klarer tit det kedelige først og har det sjovt bagefter, og udefra kan det se ud som om, voksne slet ikke kan lide at lave spændende ting. ’Jeg vil hellere kramme en tiger’ handler om sammenstødet mellem voksen- og børneperspektivet, og om hvordan vi kan lære af hinanden, så balancen mellem SKAL og VIL opnås. For hvem siger, at de voksnes prioritering altid er den rette?

Lorna Scobies sjove tegninger er fulde af stærke friske farver og kontraster, der fanger mindre børns opmærksomhed med det samme. Handlingen er én, både voksne og børn kan sætte sig ind i og grine af, for Lille Pandas eventyrlyst og trang til at bestemme selv er letgenkendelig og underholdende. Bogen gør den kedelige hverdag lidt sjovere og kan varmt anbefales til højtlæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Trine Bech
Faustnummer
61769102
ISBN
9788762739437
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer