Bog

Datter

Af (
2015
)

Anmeldelse

Datter af Jane Shemilt

05 nov.15

Fængslende og medrivende roman om alle forældres mareridt – datteren kommer ikke hjem til aftalt tid. Grum læsning om en familie i opløsning – og de hemmeligheder, der ikke må komme frem.

”Hvornår er du hjemme?” ”Vi er færdige med at spise ved midnatstid, Shan kører mig hjem” ”Halvtolv og så ikke et sekund senere”.

Jenny og Teddy er travle forældre med krævende og udfordrende jobs – de er begge læger. De har en datter på 15 år og et sæt tvillingedrenge, som er et par år yngre, og forældrene synes selv, at de er lykkedes med at opdrage deres børn til at være selvstændige mennesker.

Naomi har en stor rolle i skolens årlige teaterforestilling, og det er en hård periode for alle. Jenny er bekymret over, at datteren er ved at fjerne sig fra hende, de har ikke tidligere tiders fortrolighed, og pludselig dukker der tøj og sko op, som Jenny aldrig har sent før. Naomi bliver mere og mere utilnærmelig, men forældrene slår det hen som forbigående problemer.

En nat vågner Jenny, hendes mand, som er en travl narkoselæge er endnu ikke kommet hjem, men hvad værre er, det er Naomi heller ikke. Og så begynder mareridtet. Er hun stukket af hjemmefra, eller er der sket en forbrydelse? Jenny er ved at bryde sammen, da hun efterhånden finder ud af, at deres hverdag måske ikke er så perfekt, som hun selv har troet. Det viser sig, at der har været mange hemmeligheder i familien.

Romanen er fortalt i to spor. Det ene foregår i 2009 dagen før og tiden efter Naomis forsvinden, og det andet et år senere, hvor familien er ved at gå op i limningen. Langsomt får vi fortalt historien om en familie, som på overfladen er perfekt, men som nu et år efter er faldet fra hinanden. Hvis sandheden om, hvad der er sket med Naomi, kommer frem, vil det så bringe dem tættere sammen eller helt opløse familien?

’Datter’ er en bog, som jeg havde svært ved at lægge fra mig, fordi jeg synes, der er så meget genkendeligt i den. Samtidig var den elementært spændende, og selv om jeg havde en mistanke om, hvad der kunne være hændt Naomi, holdt spændingen til sidste side.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Anne Mette Poulsen
Faustnummer
51794699
ISBN
9788793166561
Antal sider
417

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer