Bog

Bryd tavsheden

Af (
2014
)

Anmeldelse

Bryd tavsheden af Linda Castillo

26 mar.14

Fascinerende og medrivende krimi, der giver et interessant indblik i amishkulturen.

Bryd tavsheden er tredje del i serien om Kate Burkholder, der er opvokset som del af amish-folket, men som nu arbejder som politichef i den idylliske by Painters Mill. Denne gang bliver hun kaldt ud til en amish-families gård, hvor en frygtelig ulykke har fundet sted og gjort fire børn forældreløse. Under den efterfølgende obduktion viser det sig imidlertid, at et af ofrene har skader, som indikerer, at der er sket mere og andet end et uheld på gården. Men hvem har haft motiv til at dræbe de voksne i en hårdtarbejdende og ydmyg amishfamilie? Har sagen forbindelse til den bølge af hadforbrydelser rettet mod amishfolk, der skyller ind over byen?

Som de to foregående bind får man her en velfortalt historie med nervepirrende spænding. Seriens force er hovedpersonen Kate, som har sine egne velbevarede hemmeligheder og så miljøet, der giver et interessant indblik i amishkulturen. Denne anderledes ramme for en krimi skaber en ekstra grad af fascination, men personbeskrivelserne og forbrydelserne er også på højt niveau.

Romanen er en dejlig læseoplevelse, hvor siderne vender sig selv, og man følger Kate rundt i byen i sin jagt på sandheden. Der er en fin balance mellem voldsomme hændelser og så den mere afdæmpede spænding personerne imellem. Løsningen på gåden kom bag på mig, men tilføjede et nyt lag af uhygge over en ellers allerede skræmmende forbrydelse. Forfatterens første romaner var primært romantiske spændingsfortællinger, men siden 2009, hvor den første krimi udkom i USA, har hun fundet sin rette stemme, og der er indtil videre seks titler i Kate Burkholder-serien.

Originally published by Pernille Jørgensen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Henrik Enemark
Faustnummer
50988732
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792845962
Antal sider
356

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer