Bog

Sidste åndedrag

Af (
2015
)

Anmeldelse

Sidste åndedrag af Linda Castillo

18 mar.15
AfPernille Jørgensen
Skribent

En frygtelig tragedie rammer en amish-familie … men var det en ulykke?

En aften er amish-manden Paul Borntrager på vej hjem. Bag i den hestetrukne vogn sidder hans tre børn, og der er fred og ro i den lille familie. Hjemturen ender dog i en tragedie, da en bil uden lys påkører hestevognen med stor kraft.

”Sidste åndedrag” er 5. bog i serien om Kate Burkholder, som er født som amish, men nu arbejder som politichefen i den idylliske lille by Painters Mill. Hun bliver kaldt ud til ulykken, og sagen kaster Kate tilbage til sine egne ungdomsår, da moderen i familien viser sig at være hendes barndomsveninde.

Men var det blot en frygtelig ulykke, hvor bilisten stak af? Eller påkørte nogen helt bevidst familien? Undervejs i efterforskningen bliver der rodet op i en af Kates egne hemmeligheder, en hemmelighed som hun har båret på siden hun var teenager, og som kan ødelægge hendes liv.

Linda Castillo forstår at skrue en fængslende historie sammen. Spændingen bæres ikke af voldsomme biljagter, skuddueller, udpenslede mordbeskrivelser eller kamp på liv og død, men ikke desto mindre vender siderne sig selv, mens man jagter svaret. Kate Burkholder er en behagelig hovedperson at følge, og man kommer under huden på hende i hendes søgen på sandheden. Samtidig får man flere minder fra hendes ungdom, som hun oplevede den sammen med Mattie, moderen i den ulykkesramte familie.

At romanerne foregår i amish-miljøet giver en anderledes ramme, der er meget fascinerende, og efter fem bøger vil jeg stadig gerne vide mere. Selve svaret på mysteriet havde jeg ikke gættet, så det kom bag på mig – og det behøver jo ikke være dårligt!

Forfatteren har skrevet på fuld tid siden starten af nullerne, og det har resulteret i mere end tyve romaner. Hendes første romaner var primært romantiske spændingsfortællinger, men siden 2009, hvor den første krimi udkom i USA, har hun fundet sin helt egen stemme. 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Henrik Enemark Sørensen
Faustnummer
51578120
ISBN
9788793166349
Antal sider
361

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser