Bog

Vanæret

Af (
2020
)

Anmeldelse

Vanæret af Linda Castillo

01 jun.20
AfLene Jensen
Skribent

Linda Castillo bliver ved med at øge kvaliteten bog efter bog. Plottet i 'Vanæret' er helt igennem skudsikkert og yderst gennemtænkt.

Hvem finder på at myrde en gammel bedstemor på bestialsk vis foran to af hendes små børnebørn for derefter at tage en lille pige med sig? Kate Burkholder er ikke i tvivl om, at mordet er et personligt anliggende og ikke et tilfældigt overfald. Det bliver en sej kamp at få alle nødvendige oplysninger frem, hvilket selvfølgelig vanskeliggør opklaringsarbejdet og ikke mindst muligheden for at finde pigen i live.

Sagen fører Kate til en isoleret del af amishsamfundet, hvor man lever efter ”Den gamle orden”, som er meget mere striks end de mere moderne kredse af amishfolket. De vil gøre alt for at beskytte deres egne og står ikke tilbage for noget, hvilket hurtigt går op for Kate på den hårde måde.

Kate Burkholder, politichef i Painters Mill, er klart en af mine favorithovedpersoner inden for krimigenren. Hun er sej og modig og står altid i forreste række. En rigtig god chef og et godt eksempel for sine folk. Hun er selv vokset op som amish og det giver selvfølgelig en fordel, når der sker noget inden for de kredse. Også de øvrige personer er godt beskrevet og det er næsten som om, man selv er med på sidelinjen, når tingene tager fart. Personerne er jordnære og realistiske og kunne være din eller min nabo.

Det er meget tydeligt, at forfatteren har gjort meget ud af at researche på amish-samfundet. Det virker meget troværdigt, selvom det selvfølgelig er voldsomt med så mange mord i et så lille område, men sådan er det med krimiserier: Der skal jo helst være et mord i hver bog.

Bogen er meget velskrevet og vægtningen mellem Kate og Tomasettis privatliv og deres arbejdsliv er perfekt. Jeg vil gerne læse om det liv, de personer, man følger, lever, men det må bare aldrig blive omdrejningspunktet, og det bliver det heller aldrig i Linda Castillos bøger.

Jeg kan anbefale serien til alle krimilæsere og vil selv foretrække at læse dem i rigtig rækkefølge.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Henrik Enemark
Faustnummer
47875668
ISBN
9788740058758
Antal sider
325

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser