Bog

Stolthed og fordom med Mickey og Minnie

Af (
2022
)

Anmeldelse

Stolthed og fordom med Mickey og Minnie

19 apr.22

Vellykket og stemningsfuldt genfortælling for børn af den elskede Jane Austen klassiker med kendte figurer fra Disney.

Hovedpersonerne Elizabeth Bennet og Mr. Darcy bliver spillet med megen charme og humor af Minnie og Mickey, og bogens andre karakterer bliver bragt til live ved hjælp af andre velkendte figurer fra Disneys univers. Historien er den samme, dog lidt forsimplet så børn kan forstå den, og bogen får heldigvis den vigtigste pointe med; nemlig at alt ikke altid er, som det ser ud på overfladen.

’Stolthed og fordom’ er kendt og elsket af mange med god grund – historien er fyldt med romantiske forviklinger og drama, og de kvindelige karakterer er mindst lige så spændende og markante som de mandlige. Ideen om at gentænke historien som en billedbog er rigtig god, og tegningerne i denne er helt forrygende. Det er klassisk Mickey Mouse og Anders And blandet med et romantisk, lidt fortidsstøvet og akvarel-agtigt landligt England, der skaber den helt rette stemning.

Kort fortalt har Joakim von Bennet fem meget forskellige døtre, og han vil gerne have dem godt gift, helst med en mand, der har penge. Pigernes mening og deres ideer om kærlighed er ikke så vigtige for ham. Da familien får en ny nabo, den efter sigende velhavende hr. Bingand, går jagten ind, og von Bennet sender ham en velkomstgave for at introducere sig. Snart er der bal og her bliver den ene Bennet datter Andersine budt op af deres nye nabo, og den anden datter Minnie møder hr. Bingands ven hr. Micksy. Men hvor kærligheden hurtigt blomstrer mellem Andersine og hr. Bingand, er det anderledes kompliceret mellem Minnie og hr. Micksy. Begges stolthed og fordomme sender dem godt og grundigt på afveje, inden de heldigvis finder hinanden til sidst.

Denne bog er en del af en ny serie, der genfortæller litterære klassikere med Disneys kendte figurer som hovedpersoner, og da den er ret vellykket, glæder jeg mig meget til at se de andre, som blandt andre tæller ’Moby Dick’. Eneste anke er lidt forvirring i starten af bogen, hvor de fem piger først bliver kaldt niecer til hr. Bennet, og så efterfølgende er hans døtre, men det går heldigvis ikke ud over historien, og det er ikke sikkert, barnet overhovedet lægger mærke til det.

Det kan anbefales at læse denne bog højt og give sig god tid til at forklare og tale om de vigtige ting undervejs. For selvom denne version af ’Stolthed og fordom’ er forenklet i forhold til originalen, så historien er lettere for børn at forstå, er temaerne og personlighederne stadig store. Hvad betyder det at være stolt, og hvad er fordomme? Kan læses med børn fra 5 år og opefter og er en rigtigt god introduktion for børn til Jane Austens forfatterskab.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Maria Roslev
Faustnummer
62098597
ISBN
9788727006192
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer