Bog

Knivens æg

Af (
2009
)

Anmeldelse

Knivens æg af Abraham Verghese

05 okt.09

En stor vidunderlig ”lægeroman” om kærlighed, håb og begær, der spænder over flere kontinenter og årtier.

Marion, bogens fortæller og tvillingbroderen Shiva er den forbudne frugt mellem en falden indisk nonne og en forsvunden britisk kirurg. Drengene, som er forbundne ved hovedet, fødes på et missionshospital i Addis Abeba, Etiopiens hovedstad i 1954.

 Scenen er hermed sat, uønskede børn, en dramatisk fødsel, hvor moderen dør af fødselskomplikationerne, og faderen stikker af.

 Børnene bliver skilt af gynækologen Hema. Sammen med kollegaen og senere ægtefællen Ghosh tager de forældrerollerne på sig og opdrager drengene med stor kærlighed.

Begge drenge er meget interesseret i medicin, og som begge plejeforældre og forældre begynder de i en tidlig alder, at interessere sig for sygdomme og deres behandling. Tvillingerne vokser op under Kejser Haile Selaisses regime, og Verghese introducerer os her farverigt til, hvad det vil sige at bo i Etiopien i 50’erne, 60’erne og 70’erne.
Hovedpersonen Marion forelsker sig i tjeneste

igens datter, Genet, som ikke gengælder hans kyske tilnærmelser, men derimod føler sig mere tiltrukket af den knapt så følelsesorienterede bror, Shiva.

Da Marion bliver beskyldt for at være en del af den politiske tumult, der på den tid hersker i Etiopien, flygter han til USA, hvor han bliver en succesfuld kirurg. I USA møder han endelig sin biologiske far, hvilket vender op og ned på alle forestillingerne. Og en meget dramatisk slutning venter…

Var du vild med romaner som ’Den hvide due’, ’Verden ifølge Garp’, eller ’Tilbage til Cold Mountain’ er Abraham Vergheses debutroman ’Knivens æg’ bestemt dig! Jeg var godt underholdt og jeg fulgte alle operationerne (og der er mange) meget interesseret. Detaljerigdommen er en af grundene til at romanen er så fængende. Vergheses roman kan bestemt anbefales som hyggelig, underholdende og rørende efterårslæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
27882439
Graphic
Sven Reiner Johansen
ISBN
9788702074475
Antal sider
557

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer