Bog

Klassens outsider

Af (
2023
)

Anmeldelse

Klassens outsider

13 apr.23

Historien om hvor langt man vil gå i forsøget på at blive populær handler om venskaber og kærlighed og om at se ind bag facaderne.

Emma bor sammen med sine forældre, sin frygtelige storebror Lucas og sin lidt nørdede lillebror Mikkel, som elsker dinosaurer. Emmas bedste veninde er Nicole, og hendes hemmelige kærlighed er Lucas’ ven Achmed med de pæne øjne. På skolen er Emma alt andet end populær, modsat Nicole, og Elliot fra hendes klasse gør alt værre! Han driller Emma hele tiden og står ydermere bag en afstemning over forskellige tvivlsomme discipliner, man kan vinde i. Efter en afstemning i hele klassen overrækker Elliot Emma diplomet med teksten "Klassens Outsider".

Emmas liv kan snart ikke blive værre, og hun ønsker intet mere end at føle sig, som en del af klassen. For at hjælpe Emma introducerer Nicole Emma for appen "Hot eller Snot", hvor man skal gennemgå forskellige challenges, så man har mulighed for at score rigtig højt i kategorien "Hot", og ens resultat kan øjeblikkeligt ses af alle i klassen. Men det går galt for Emma fra begyndelsen. Nicoles score er 98 % Hot, og hun tilbringer en masse tid sammen med Anna nu. Ligegyldigt hvilke challenges Emma stilles overfor i appen, sker der hver gang noget, som sætter Emma i et endnu dårligere lys. 

Sofie Boysen skrevet flere børnebøger og ’Klassens outsider’ er en uafhængig fortsættelse af Du siger det ikke af Trine Bundsgaard. Begge bøger er en del af Carlsens serie 'HUSET', hvor alle fortællingerne i serien tager afsæt i en etageejendom i en større provinsby. Karaktererne i bøgerne krydser måske hinandens veje eller fungerer som perifere karakterer i andre historier. ’

Klassens outsider’ er en bog om relaterbare hverdagsudfordringer for teenagepigen Emma, og den er tilsat problematikker som mobning og ensomhed, samtidig med at Emma lever med en storebror, der gør alt han kan, for at gøre livet så surt som muligt for hende. Veninden Nicole er forelsket i en pige, så mange af de velkendte elementer fra andre fortællinger er til stede. Bogen er velskrevet med korte kapitler, og den lægger sig fint i tråden af hverdagsvigtige bøger.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
135673676
ISBN
9788727012667
Antal sider
188

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer