Bog

Bumsen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Bumsen

21 mar.22

Gitte Løkkegaard har skrevet en både sjov og relaterbar bog, hvor et ærgerligt problem bliver gjort til en humoristisk begivenhed for en hel familie.

En bums er en bakterie, der lever af hudfedt. Det er ret klamt! En bums er gul, og der er intet, man hellere vil, end at klemme den ud. Men det skal man ikke. Særligt ikke når man skal til klassefest.

Da Bertram vågner, husker han pludselig, at han skal til klassefest. Og han glæder sig! Han skal have sit nye tøj på og voks i håret. Men så opdager han DEN! En enorm bums midt i panden. Begge hans fædre bekræfter det, og Morten siger endda, at det jo nærmest er en knage, som Bertram har fået. De ringer efter Bertrams mor Annika, og hun siger, at når nu Bertram er gået i puberteten, er der måske også sket andre ting.

Situationen bliver værre, da de alle har gode råd til, hvad Bertram kan smøre på. Hans papfar Peter, der er læge på børneafdelingen, kommer også ilende og giver Bertram et plaster på. Lige midt i panden. Og løsningsforslagene mellem de voksne bygger sig større og vildere. De mener, at Bertram skal have armslynge på og udstyres med et par krykker, så kan han sige, at han er væltet, mens han stod på skateboard. Bertram føler sig ærlig talt lidt fjollet. Men da han er på vej ned ad trappen og kan høre alle sine voksne snakke, tænker han på at være gået i puberteten, men mest på han i aften vil danse med Saga.

’Bumsen’ er en del af Alineas serie ’Makværk’, der henvender sig til børn fra ca. 9 år. llustratoren, Louis Kønig-Wheatley, har en fin og skøn tegneserieagtig stil med sjove bemærkninger og små tegninger rundt på siderne som i en rodet notesbog, hvilket forstærker den skøre humor.

Bogdetaljer

Forlag
Alinea
Faustnummer
62175931
ISBN
9788723553737
Antal sider
27

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer