Bog

Mørke Cyklister

Af (
2016
)

Anmeldelse

Mørke Cyklister – udvalgte fortællinger af Charlotte Weitze

11 okt.16

Fjorten noveller der bevæger sig i grænselandet mellem det hverdagsrealistiske og det eventyrlige. Det er vild og overraskende læsning.

Med ”Mørke cyklister – udvalgte fortællinger” udgives nogle af Charlotte Weitzes bedste og mest læste noveller samt to helt nye tekster. Charlotte Weitzes forfatterskab trækker stærke paralleller til de klassiske folkeeventyr med trolde, elverpiger og mystiske fabeldyr. Inspirationen bruger Weitze til at sætte det moderne menneskes liv i perspektiv.

De fjorten noveller i  'Mørke cyklister – udvalgte fortællinger' indrammer fint og præcist Charlotte Weitzes skrivestil, og læseren får et bredt indblik i, hvordan Weitze i sin tekst leger med menneskets møde med naturen, der ved første blik er vild, men som måske kan tæmmes til sidst. Dette groteske, overnaturlige og mytiske kommer i Weitzes tekster til syne i almindelige menneskers hverdag.

Samlingens første novelle 'Skifting' er et klassiske eksempel på Charlotte Weitzes stil. Her drager Maria til Norge for at finde sine rødder. Marias pæne civiliserede forældre kan ikke forstå hendes rejse. På rejsen finder Maria ud af, at hun er et forbyttet troldebarn. Novellen trækker modsætningerne op mellem det civiliserede og så den utæmmede, mystiske natur. Maria kan ikke blive i Norge ved sine trolderødder, hun må tilbage og leve det moderne , civiliserede liv.

Novellerne er velskrevne, og jeg var fint underholdt hele vejen igennem bogen.

Originally published by Anne Juul Andersen, Litteratursiden.

 

Bogdetaljer

Secondary title
udvalgte fortællinger
Forlag
Samleren
Faustnummer
52547040
ISBN
9788763841610
Antal sider
203

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer