Bog

Sommeren før jeg mødte dig

Af (
2016
)

Anmeldelse

Sommeren før jeg mødte dig af Jojo Moyes

02 aug.16

Sommeren jeg mødte dig emmer af engelsk charme. En romantisk og underholdende kærlighedsroman, der dog ikke er ligeså god som Jojo Moyes' andre bestseller romaner.

Jeg er kæmpe fan af Jojo Moyes. Mig før dig er én af mine yndlingsromaner. Derfor glædede jeg mig også meget til at læse 'Sommeren jeg mødte dig'. Romanen er én af Jojo Moyes tidlige romaner, som først nu er oversat til dansk. 

Overordnet er romanen inddelt i to dele. Første del foregår i 1950´erne i en lille engelsk kystby. De to veninder Lottie og Celia er nære veninder. Der sker ikke meget i deres liv. En kunstnergruppe flytter ind i byens kunstnervilla. Kunstnernes bohemeagtige livsstil tiltrækker pigerne. Det ændrer de to veninders liv og venskab, da forelskelser bliver en del af pigernes liv. Anden del foregår så 50 år senere med nye personer. Villaen har været ubeboet i mange år og det skal ombygges til badehotel. Vi møder Daisy, der er ved at ombygge huset.  Under renoveringen rives der op i gamle sår, fortielser og skæbnehistorier.

Men romanen levede ikke helt op til mine høje forventninger. Jeg havde svært ved at blive fanget af historien og skildringen af pigernes hverdag og første forelskelser. Eksempelvis blev Lotties og Celias venskabsbånd aldrig helt nærværende for mig. I romanen introduceres læseren for et omfattende persongalleri. Jeg havde svært ved at skelne de forskellige personer fra hinanden.  Den stærke karakterskildring, charme og humor, som jeg elsker ved Jojo Moyes' senere romaner fandt jeg ikke i 'Sommeren jeg mødte dig'.

På trods af romanens rodede persongalleri og mange beskrivelser, så elsker jeg stadig Jojo Moyes. For der er ingen tvivl om, at Jojo Moyes i de senere romaner er kommet efter ”begynderfejlene”.
'Sommeren jeg mødte dig' er romantisk og en kærlighedshistorie, der vil appellere til læsere, der elsker Kate Mortons og Lucinda Rileys kærlighedsromaner med engelsk charme og et historisk twist.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marianne Linneberg Rasmussen
Faustnummer
52405580
ISBN
9788763844376
Antal sider
449

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer