11 maj.20

Bogliste

Tænkepauser

Bøger på listen

Musik

Af Steen Kaargaard Nielsen

Musik

I takt med den teknologiske udvikling er tilgængeligheden til musik blevet næsten ubegrænset. Hvilken betydning det har, undersøger musikforskeren i denne Tænkepause.
Læs mere
Byen

Byen

Af Mikkel Thelle

Byen

I Aarhus Universitetsforlag serie Tænkepauser er det denne gang urban historikeren Thelle, der på forbilledlig vis udbreder sig om byen som historisk og konkret størelse.
Læs mere

Onani

Af Morten A. Skydsgaard

Onani

Det er et ret tabubelagt emne, der veloplagt tages op i denne Tænkepause. Faktisk er det det første værk på dansk, når der ses bort fra skræmmeskrivelser fra især 1800-tallet.
Læs mere

Kærlighed

Af Anne Marie Pahuus

Kærlighed

Tag en tænkepause i selskab med den allestedsnærværende og uundværlige kærlighed og bliv lidt klogere på kærlighedens omfangsrige væsen. ’All you need is love’ – og det skal såmænd…
Læs mere

Husdyr

Af Inger Anneberg

Husdyr

Denne lille Tænkepause handler først og fremmest om menneskets forhold til dyr - både som produktionsdyr, kæledyr og vilde dyr.
Læs mere
Bogens forside

Overvågning

Af Anders Albrechtslund

Overvågning

Big Brother Is Watching You! og det er i den grad sandheden i dag og emnet for denne Tænkepause.
Læs mere

Humor

Af Stefan Kjerkegaard

Humor

Forfatteren, der er forsker i Århus, skrev sin ph.d-afhandling om ordspil og litteratur. Til den skulle han studere humor, og det er den viden, han generøst øser ud over os.
Læs mere

Fiktion

Af Simona Zetterberg Gjerlevsen

Fiktion

Grænserne mellem faktion og fiktion er de senere år blevet mere slørede blandt andet med autofiktion, så der er god grund til at fundere over fiktionens væsen, som i denne…
Læs mere