16 mar.21

Bogliste

Tænkepauser

Bøger på listen

Lobbyisme

Af Peter Munk Christiansen

Lobbyisme

Mange opfatter lobbyister som skumle typer, der fremmer firmaer eller organisationers interesser. Den opfattelse bliver korrigeret i denne Tænkepause. 
Læs mere

Ord

Af Linda Greve

Ord

Ord er aldrig bare ord. De er afgørende for vores kommunikation, mens de forandrer sig, forgår, opstår, bruges og slides på. Bliv klogere på ordenes liv med denne Tænkepause.
Læs mere

Byen

Af Mikkel Thelle

Byen

I Aarhus Universitetsforlag serie Tænkepauser er det denne gang urban historikeren Thelle, der på forbilledlig vis udbreder sig om byen som historisk og konkret størelse.
Læs mere

Kærlighed

Af Anne Marie Pahuus

Kærlighed

Tag en tænkepause i selskab med den allestedsnærværende og uundværlige kærlighed og bliv lidt klogere på dens væsen. ’All you need is love’ – og det skal såmænd nok passe.
Læs mere

Overvågning

Af Anders Albrechtslund

Overvågning

Big Brother Is Watching You! og det er i den grad sandheden i dag og emnet for denne Tænkepause.
Læs mere

Musik

Af Steen Kaargaard Nielsen

Musik

I takt med den teknologiske udvikling er tilgængeligheden til musik blevet næsten ubegrænset. Hvilken betydning det har, undersøger musikforskeren i denne Tænkepause.
Læs mere

Onani

Af Morten A. Skydsgaard

Onani

Det er et ret tabubelagt emne, der veloplagt tages op i denne Tænkepause. Faktisk er det det første værk på dansk, når der ses bort fra skræmmeskrivelser fra især 1800-tallet.
Læs mere

Husdyr

Af Inger Anneberg

Husdyr

Denne lille Tænkepause handler først og fremmest om menneskets forhold til dyr - både som produktionsdyr, kæledyr og vilde dyr.
Læs mere