Bog

Serier

Af (
2019
)

Anmeldelse

Serier af Tore Rye Andersen

03 maj.19

Forfatteren er selvudnævnt serienarkoman og ansat på Aarhus Universitet og fortæller den fascinerende historie om det 21. århundredes dominerende fortælleform.

Seriernes historie er fascinerende og starter med pamfletter i 1600-tallet, hvor bogtrykkere så fidusen ved at mangfoldiggøre bøger ved at trykke dem i små, billige hæfter. Det udviklede sig til avisføljetoner, hvor mange af samtidens store forfattere offentliggjorde nogle af de store verdensklassikere og er over diverse analoge, æterbårne og elektroniske medier nu nået til meget hypede filmserier som fx 'Game of Thrones'.

Der er rigtig mange interessante ting i den udvikling, hvor de forskellige medier ikke afløser hinanden, men eksisterer side om side. Det er også ret tankevækkende, at vi i en tid, hvor flow-tv ellers kun er for de ældre generationer, samles millioner over hele kloden for samtidig at se det nyt frigivne afsnit af 'Game of Thrones' eller klip fra norske 'Skam', for man vil ikke risikere, uforvarende at komme til at få røbet handlingen. Fra de tidligste former har cliff-hanger-grebet været afgørende for at skabe afhængighed.

Som de øvrige bind i serien Tænkepauser, jeg indtil nu har fået læst, er det videnskabsformidling på et højt niveau for menigmand, der ikke giver tankerne pause, men i stedet giver mulighed for en tiltrængt pause til at tænke et nyt emne igennem.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
46453093
ISBN
9788771848090
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer