Lobbyisme
Mange opfatter lobbyister som skumle typer, der fremmer firmaer eller organisationers interesser. Den opfattelse bliver korrigeret i denne Tænkepause.
I Tænkepause-serien formidler forskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til myrer og monstre på kun 60 sider, så de fleste kan være med.
Tag en tænkepause (ebog, lydbog og podcast) på eReolen og læs anmeldelser af udvalgte tænkepauser ved at klikke på forsiderne herunder.
Mange opfatter lobbyister som skumle typer, der fremmer firmaer eller organisationers interesser. Den opfattelse bliver korrigeret i denne Tænkepause.
Ord er aldrig bare ord. De er afgørende for vores kommunikation, mens de forandrer sig, forgår, opstår, bruges og slides på. Bliv klogere på ordenes liv med denne Tænkepause.
I Aarhus Universitetsforlag serie Tænkepauser er det denne gang urban historikeren Thelle, der på forbilledlig vis udbreder sig om byen som historisk og konkret størelse.
Tag en tænkepause i selskab med den allestedsnærværende og uundværlige kærlighed og bliv lidt klogere på dens væsen. ’All you need is love’ – og det skal såmænd nok passe.
Big Brother Is Watching You! og det er i den grad sandheden i dag og emnet for denne Tænkepause.
I takt med den teknologiske udvikling er tilgængeligheden til musik blevet næsten ubegrænset. Hvilken betydning det har, undersøger musikforskeren i denne Tænkepause.
Det er et ret tabubelagt emne, der veloplagt tages op i denne Tænkepause. Faktisk er det det første værk på dansk, når der ses bort fra skræmmeskrivelser fra især 1800-tallet.
Denne lille Tænkepause handler først og fremmest om menneskets forhold til dyr - både som produktionsdyr, kæledyr og vilde dyr.
Forfatteren, der er forsker i Århus, skrev sin ph.d-afhandling om ordspil og litteratur. Til den skulle han studere humor, og det er den viden, han generøst øser ud over os.
Grænserne mellem faktion og fiktion er de senere år blevet mere slørede blandt andet med autofiktion, så der er god grund til at fundere over fiktionens væsen, som i denne Tænkepause.
Sommetider bliver man blæst helt over ende af en syleskarp analyse af noget, vi betragter som et hverdagsbegreb, som i denne tænkepause eller tankestorm.
Korruption koster uanede summer på verdensplan og skaber store problemer, som vi kommer vidt omkring på kort plads og endnu engang bliver godt beriget med i denne Tænkepause.
Der er skrevet et utal af bøger om diverse krige, ikke mindst Anden Verdenskrig, men lettilgængelig litteratur om krig som begreb, flyder det ikke med. Derfor er denne Tænkepause meget velkommen.
Tankevækkende tænkepause om nationalitet i lille velskrevet sag.
Litteraturen er ikke, hvad den har været. Og den vedbliver heller ikke at være, hvad den er nu. Tag med på en begivenhedsrig rejse med den uhåndgribelige litteratur i hånden.
Tænkepauser nummer elleve er på gaden, og denne gang er det myrer, vi skal blive klogere på. Seriens høje standard fortsætter: Ny viden, levende, spændende og ligetil fortalt.
Emnet for denne fine Tænkepause er menneskets forhold til naturen – eller rettere: det dårlige samspil, hvor naturen taber, hvis vi ikke griber afgørende ind.
Hvorfor stemmer vi som vi gør – og hvor har vi vores politiske holdninger fra? Forfatteren, der er politisk psykolog, gør os klogere, men også lidt skræmte, i denne Tænkepause.
Iben Have kommer flot rundt om begrebet ro, og det er en fornøjelse at få så meget viden på de obligatoriske 60 sider. Bogen er interessant og meget velskrevet, og den lever virkelig op til serietitlen 'Tænkepauser'.
Forfatteren er selvudnævnt serienarkoman og ansat på Aarhus Universitet og fortæller den fascinerende historie om det 21. århundredes dominerende fortælleform.
Forfatteren forsker i fiktive skurke på Aarhus Universitet og præsenterer cremen af sin forskning i spiselige doser.
Sorgen er et grundvilkår, og med denne lille bog i hånden er man bedre klædt på til at forstå begrebet og måske også til at takle sorgen, når den rammer.
Sprog er alfa og omega. Det er ved hjælp af symboler som dem her i bogen, at vi kan finde ud af at leve sammen og forstå hinanden. Eller misforstå.
Forfatteren, der er cand.mag. i informationsvidenskab, vil have os til at tænke lidt mere over teknologiens betydning og væsen.
Mange tankevækkende betragtninger bidrager til en ønskelig nuancering af en debat, der meget nemt bliver sort-hvid.
Universet rummer mange gåder, der langt overstiger de flestes fatteevner. Hannestad prøver med denne lille bog at gøre det lidt mindre kompliceret.
Danmarks valgsystem er i internationale undersøgelser gang på gang kåret som verdens mest retfærdige, men er det ufejlbarligt?
Er ære noget, vi forbinder med riddertiden og adelen, eller har det stadig en uerkendt betydning i dagens Danmark? Det bliver vi klogere på ved at unde os selv denne Tænkepause.