Bog

Universet

Af (
2015
)

Anmeldelse

Universet af Steen Hannestad

11 jan.20
AfPer Eilif Månson
Skribent

Universet rummer mange gåder, der langt overstiger de flestes fatteevner. Hannestad prøver med denne lille bog at gøre det lidt mindre kompliceret.

Med udgangspunkt i opfattelsen fra midten af 1800-tallet, at alt kunne forklares ved hjælp af Newtons lov om tyngdekraften og elektromagnetismen, kommer han hurtigt ind på de problemer, opfattelsen løb ind i. I tak med større indsigt blev det klart, at der var mere på spil, hvad der førte til fysikkens nytænkning med Einsteins generelle relativitetsteori.

Universet har dog interesseret forskere før, især efter Gallilei og opfindelsen af teleskopet, og det historiske forløb får vi også.

Så kommer vi til de helt svære spørgsmål om det krumme rum og mørkt stof og jeg skal komme efter dig. Også her bliver vi fulgt godt af Hannestad.

Bogen afsluttes med de mange problemer, også forskerne står overfor og det meget svære ved at udforske hele universet, samt blandt andet superstrengsteorierne.

Det er ikke den lettest tilgængelige 'Tænkepause', jeg har læst, men den er givtig og kan godt tåle at blive læst et par gange mere for at lette forståelsen og øge fatteevnen en smule.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
51608291
ISBN
9788771244830
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser