Vejen
Den Pulitzer-vindende forfatter Cormac McCarthy er død. Hans mest kendte værk er 'Vejen', der blev filmatiseret i 2009 under titlen 'The Road'.
”Tab for alt ikke lysten til at gå:
Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til
Og går fra enhver sygdom;
Jeg har gået mig mine bedste tanker til
Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den” -
” Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.” - Søren Kierkegaard, 'Brev til sin svigerinde Sophie Henriette, der havde været syg' (1847)
Søren Kierkegårds velvalgte ord er mere end nogensinde aktuelle. Flere nye bøger trækker på en lang litterær tradition og inspiration. Når verden eller livet bliver for uoverskueligt, kan det være nødvendigt selv at gå ud og mærke efter, hvordan det ser ud derude. At gå betyder at være på vej, at gå fra noget, gå til noget eller måske blive en anden. Forvandlingen af selvet i åndelig betydning er en del af målet. Pilgrimsrejser har sit særlige formål. Her er et udvalg af nye, nyere og klassiske tekster, der kan inspirere til pilgrimsrejser eller til blot at vandre og tænke.
Den Pulitzer-vindende forfatter Cormac McCarthy er død. Hans mest kendte værk er 'Vejen', der blev filmatiseret i 2009 under titlen 'The Road'.
Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab.
H.C.Andersens litterære gennembrud er et sprudlende værk, et festfyrværkeri af løssluppen fantasi, som ikke passer ind i nogen litterær genre.
Let og levende skriver Stevenson om at vandre sammen med et æsel i et uvejsomt terræn. Man frydes over det langsomme tempo og de fine iagttagelser, skrevet med en mesters pen.
En intens, lyrisk skildring af en vandring fra München til Paris midt i vinterens hjerte giver en unik indsigt i, hvad vandring og pilgrimsfærd er og betyder.
Stilfærdigt indigneret og sørgmuntert møde mellem en hund og en gentleman. Et møde, der vender op og ned på ret og vrang og ikke mindst, synet på andre kulturer.
Peter Matthiesen drager op i Himalaya for at studere sneleoparden. På ekspeditionen får mødet med tibetansk religion afgørende betydning for ham.
Enkelthed, harmoni og ro præger denne helstøbte japanske graphic novel om en mands gåture. Bogen maner behændigt sindet til ro og truer ligefrem med at sætte tiden i stå.
Bogen er lille af omfang, men vi kommer langt omkring. Det er både rejseskildring, dagbog og essay.
Velgørende galde og sproglig virtuositet er hovedingredienserne i Bernhards fortælling om to forkrampede mænd, der bevæger sig på vildveje i filosofi, kultur og psykologi.
Eksistentielle vandringer og skæbnesvangre møder i et litterært værk.
En finurlig og humoristisk historie om en anderledes ekspedition bygget på en spændende, men måske lidt løs teori.
Romandebut om bananer, bare bryster og barske bekendtskaber, men også om overmod og overlevelse outback - med andre ord: En backpackers bekendelser.
At være borger i et land, der ikke giver sine indbyggere mulighed for at se verden uden for dets grænser eller: DDR før murens fald - det handler denne bog om.
Tag med Wolfgang Büscher på en anderledes rejse østover, hvor fortiden, skyld og skam giver stof til refleksion og eftertanke. Simpelthen en sproglig perle.
Jøden og lægen Isak Juan da Costa og hans datter vandrer på kryds og tværs gennem Europa i første halvdel af 1500-tallet, forfulgte og diskriminerede - På deres færd som ender i Amsterdam møder de en hel del af periodens kendte mennesker.
Fascinerende svensk roman om en kvinde, der får storbyallergi og tager på skovtur – i 12 måneder, måske mere.
Ungdommelig respektløshed præger H.C. Andersens ungdomsværk fra 1829, som tager læseren med på et fantastisk eventyr gennem Københavns gader. Samtidig lyser bogen op som en velkalkuleret entré på tidens litterære scene.
Sympatisk men desværre også lidt kedelig roman om en ældre herres pilgrimsrejse gennem England for at besøge en gammel ven, der ligger for døden.
En midaldrende ægtemand beslutter sig for at droppe konformiteten og både fysisk og psykisk rejse til fjerne afkroge, hvor han kan udøse sin galde over alt og alle
Digterværk, som skildrer Dantes vandring sammen med digteren Vergil fra Helvede gennem Purgatoriet (Skærsilden) til Paradis.
Gå tur med Thoreau og oplev hans særlige lydhørhed over for naturen, som han udfolder sammen med en skarp civilisationskritik og filosofiske betragtninger om livet.
Jens Baggesens rejseskildring er med sit ærlige, dybdeskuende psykologiske selvportræt ganske enkelt selve indledningen til den moderne danske litteratur.