Profil
AfLise Vandborg

Medlem i

13 år 5 måneder
Jeg er cand.mag i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har siden midten af 2003 været chefredaktør på Litteratursiden - og det har ikke været kedeligt et øjeblik!

Bøger er helt uundværlige for mig, jeg elsker at bliver overrasket og forstyrret af gode bøger. Bøger som får én til at se tingene på en ny måde, og med et får én til at forstå noget som man ikke forstod før. Af yndlingsforfattere vil jeg fremhæve Murakami, Auster, Saabye Christensen, Petterson, Askildsen, Hustvedt, Duras og Woolf. For mig betyder samtalen om litteratur meget, og derfor er en af de mest spændende ting i jobbet , når jeg får lejlighed til at interviewe forfattere til sitet.

Jeg håber at Litteratursiden (bliv)er det sted, hvor alle med interesse for litteratur går hen, når de søger inspiration og information, og når de vil dele læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat.

Anmeldelser af Lise Vandborg

Vittu

Grønlandske Vitus bliver adopteret af Alice og Stig. Alice udvikler med tiden et symbiotisk og grænseoverskridende forhold til adoptivsønnen. For læsere af socialrealistiske bøger…

BOB

Helle Helle går med sin suveræne roman 'BOB' nye veje i forfatterskabet gennem eminente eksperimenter med sproget og synsvinklen.   

de

Helle Helles nye roman stråler af sproglig præcision og elegance. Aldrig er der blevet grinet så meget i en roman af Helle Helle samtidig med at det er den mest sorgfulde bog.

Rud

Kamillla Hega Holst viser nye sider af sit forfattertalent i dette uhyggelige og veldrejede familiedrama. Det er foruroligende, ret syret og uhyre godt skruet sammen.

Indhold af Lise Vandborg

 • Artikel

  Hvem vinder DR Romanprisen 2022?

  Seks forfattere er i spil til at vinde Romanprisen 2022 den 11. juni.  De nominerede bøger byder på både magi og realisme, autofiktion og exofiktion og de sætter alle ord på tabuer, svigt og komplekse følelser. 
  Læs mere
 • Artikel

  Litteraturens nye mødre

  Aldrig før er der udkommet så mange bøger, der sætter ord på moderskabets kompleksitet. Bøgerne sætter ord på de mørke sider af moderskabet og gør op med samfundets forestillinger om mødre.
  Læs mere
 • Artikel

  Litteratursiden nomineret til Genstarts-Prisen

  Litteratursiden er nomineret til Kulturlivets Genstarts-Pris for de digitale forfattermøder, vi har haft med de nominerede forfattere til Romanprisen i 2020 og 2021. Vinderen af prisen afsløres mandag den 13. december.
  Læs mere
 • Artikel

  Flere kvinder på kanonlisten

  Den 30. marts holdt Folketinget en høring om danskfagets litteraturkanon i gymnasiet. Det var også på høje tid, da kun én ud af fjorten forfattere på kanonlisten er en kvinde.
  Læs mere