Profil
AfLise Vandborg

Medlem i

12 år 11 måneder
Jeg er cand.mag i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har siden midten af 2003 været chefredaktør på Litteratursiden - og det har ikke været kedeligt et øjeblik!

Bøger er helt uundværlige for mig, jeg elsker at bliver overrasket og forstyrret af gode bøger. Bøger som får én til at se tingene på en ny måde, og med et får én til at forstå noget som man ikke forstod før. Af yndlingsforfattere vil jeg fremhæve Murakami, Auster, Saabye Christensen, Petterson, Askildsen, Hustvedt, Duras og Woolf. For mig betyder samtalen om litteratur meget, og derfor er en af de mest spændende ting i jobbet , når jeg får lejlighed til at interviewe forfattere til sitet.

Jeg håber at Litteratursiden (bliv)er det sted, hvor alle med interesse for litteratur går hen, når de søger inspiration og information, og når de vil dele læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat.

Reviews by Lise Vandborg

BOB

Helle Helle går med sin suveræne roman 'BOB' nye veje i forfatterskabet gennem eminente eksperimenter med sproget og synsvinklen.   

de

Helle Helles nye roman stråler af sproglig præcision og elegance. Aldrig er der blevet grinet så meget i en roman af Helle Helle samtidig med at det er den mest sorgfulde bog i…

Rud

Kamillla Hega Holst viser nye sider af sit forfattertalent i dette uhyggelige og veldrejede familiedrama. Det er foruroligende, ret syret og uhyre godt skruet sammen.

Content by Lise Vandborg

 • Tema

  Tove Ditlevsen

  Tove Ditlevsens erindringer blev udgivet i USA i starten af 2021. Nu placerer New York Times genudgivelsen af Tove Ditlevsens Københavnertrilogi på listen over årets 10 bedste udgivelser.
  Læs mere
 • Tema

  Fokus: Kim Leine

  Sjældent finder man så meget saft og kraft i sproget som hos Kim Leine, der har markeret sig som en af landets vigtigste forfattere, både hvad angår skildringen af vores sind, krop og historie.
  Læs mere