Profil
AfLise Vandborg

Medlem i

12 år 4 måneder
Jeg er cand.mag i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har siden midten af 2003 været chefredaktør på Litteratursiden - og det har ikke været kedeligt et øjeblik!

Bøger er helt uundværlige for mig, jeg elsker at bliver overrasket og forstyrret af gode bøger. Bøger som får én til at se tingene på en ny måde, og med et får én til at forstå noget som man ikke forstod før. Af yndlingsforfattere vil jeg fremhæve Murakami, Auster, Saabye Christensen, Petterson, Askildsen, Hustvedt, Duras og Woolf. For mig betyder samtalen om litteratur meget, og derfor er en af de mest spændende ting i jobbet , når jeg får lejlighed til at interviewe forfattere til sitet.

Jeg håber at Litteratursiden (bliv)er det sted, hvor alle med interesse for litteratur går hen, når de søger inspiration og information, og når de vil dele læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat.

Seneste anmeldelser af Lise Vandborg

BOB

Helle Helle går med sin suveræne roman 'BOB' nye veje i forfatterskabet gennem eminente eksperimenter med sproget og synsvinklen. Hendes helt særlige stemme i…

de

Helle Helles nye roman stråler af sproglig præcision og elegance. Aldrig er der blevet grinet så meget i en roman af Helle Helle samtidig med at det er den mest sorgfulde bog i…

Rud

Kamillla Hega Holst viser nye sider af sit forfattertalent i dette uhyggelige og veldrejede familiedrama. Det er foruroligende, ret syret og uhyre godt skruet sammen.
q

Andet indhold af Lise Vandborg

 • Artikel

  Stine Pilgaard får bibliotekernes forfatterpris

  "Når Stine Pilgaard læser op mærker man her, at Stine Pilgaard ikke blot er en af Danmarks mest humoristiske forfattere. Hun er også vanvittig sjov, når hun træder frem som person bag skriften. Skrift og personlig stil bliver nærmest ét. Og det er sjældent set så charmerende!" Læs Lise Vandborgs tale ved prisoverrækkelsen i 2016. 
  Læs mere
 • Artikel

  Litteraturens nye mødre

  Aldrig før er der udkommet så mange bøger, der sætter ord på moderskabets kompleksitet. Beskrivelsen af moderskabets mislyde er en del af litteraturens store fokus på tabuiserede følelser.
  Læs mere
 • Artikel

  Hvem vinder DR Romanprisen 2021?

  Seks forfattere er i spil til at vinde Romanprisen 2021. Vindere  afsløres den 12. juni, og prisoverrækkelsen streames, så du kan opleve den live hjemmefra via Litteratursiden.
  Læs mere
 • Artikel

  Flere kvinder på kanonlisten

  Kun én ud af fjorten forfattere på gymnasiets kanonliste er en kvinde. Her er Litteratursidens bud på, hvilke kvindelige forfattere der burde være på listen.
  Læs mere
 • Tema

  Stærke stemmer fra 70'erne

  Rødstrømpebevægelsen fyldte 50 år i 2020. Rødstrømperne satte fodaftryk i litteraturen med temaer om køn, moderskab og nye familieformer. Temaer, som går igen i de senere års litteratur.
  Læs mere