Bog

Ukendte kyster

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ukendte kyster af Arnaldur Indridason

02 jan.18

Stemningsladet og skæbnetungt mesterværk fra Islands krimikonge. Meget bedre kan det ikke gøres.

Der er helt paradoksalt, at der findes så fremragende krimiforfattere i et land, hvor det ikke er hvert år, der sker et mord. Andre forbrydelser skal vi ikke tale om. Men ét er virkelighed, noget andet er fantasi. Krimikongen hedder Arnaldur Indridason, og hans nyeste roman er ’Ukendte kyster’.

’Ukendte kyster’ er det 9. bind på dansk med hovedfiguren Erlendur Sveinsson. Han har godt nok været fraværende i de to seneste bind, ’Mørke strømme’ og ’Faldet’. Opklaringen måtte de gode kolleger i Reykjavik tage sig af, for han var taget østpå til sin hjemstavn, man havde fundet hans bil, men der var ingen spor af manden selv. Og det får vi nu forklaringen på. Han ville nemlig forske lidt i sin egen historie. Hvad skete der, da han som knægt mistede sin lillebror, da han måtte give slip på ham i en forrygende snestorm. Han taler med gamle beboere på egnen, og han undersøger gamle rævegrave for eventuelle spor, og langsomt stykkes historien sammen, og han kommer overens med en fortid, der har plaget ham lige siden. Og samtidig lykkes det også for ham at opklare en krimigåde anno 1942, hvor en ung kvinde tilsyneladende var forsvundet i en snestorm på vej over fjeldet.

Krimi eller ej, i ’Ukendte kyster’ smelter landskabet, vejrliget, personerne og historien sammen til en roman af fineste karat.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Rolf Stavnem
Faustnummer
52669553
ISBN
9788763845878
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer