08 jan.21

Bogliste

Musik

Bøger på listen

Tritonus : en skærgårdsfortælling

Stærke psykologiske portrætter af to mænd sidst i 50’erne, der har musikken tilfælles og mødes i en lille by i den finske skærgård.
Læs mere

Kompas

Af Mathias Énard

Kompas

Musikologen Franz Ritter ligger i sin seng og glider ind og ud af feberdrømme og minder. En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet…
Læs mere

Tæskeholdet banker på

Af Jennifer Egan

Tæskeholdet banker på

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort. Vinder af Pulitzerprisen 2011
Læs mere

Havblik

Af Kristín Marja Baldursdóttir

Havblik

Musik og barsk natur væves flot sammen i denne veloplagte, humoristiske og rørende roman fra Vestfjordene i Island.
Læs mere

Beatles

Af Lars Sꜳbye Christensen

Beatles

Generationsroman om at være ung i 60erne i Oslo med Beatles som rød tråd i historien og det norske nej til EF som afslutning.
Læs mere

Tidens støj

Af Julian barnes

Tidens støj

Komponisten Sjostakovitsj kom i unåde hos Lenin med sin første opera. Det blev starten på en angstvækkende tilværelse. Barnes romanbiografi skildrer frygt og rædsel.
Læs mere

Den fattige spillemand

Af Franz Grillparzer

Den fattige spillemand

'Den fattige spillemand' er en smuk, bedrøvelig og uudgrundelig historie; ligesom spillemandens egen utidige, men inderlige musik svæver fortolkningen af den et sted mellem ”en…
Læs mere

Måske en dag

Af Colleen Hoover

Måske en dag

Når hjerte rimer på smerte. Hjerteskærende break up historie i en sanselig og meget smuk roman om kærlighedens vildveje og musikkens inderste væsen.
Læs mere

Tema

Tema

Musik og mennesker

Tag med på en musikalsk og litterær rejse i Litteratursidens tema, hvor vi har fokus på musik  og mennesker i litteraturen samt musikkens betydning for det enkelte menneske.
Læs mere