Profil
AfMai Villadsen Ruby

Medlem i

8 år 7 måneder
Jeg er cand.mag. i Dansk med tilvalgsfag i Litteratur og formidling fra Syddansk Universitet i Odense.

I 2014 blev jeg ansat som litteraturformidler på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.
Tidligere har jeg anmeldt primært skønlitteratur for Fyens Stiftstidende i en periode på 5 år.

For mig er litteraturen følelsernes og stemningernes forstørrelsesglas. Den gør det allerbedst, når den overrasker, er upassende eller direkte grim og grum.

Jeg synes især godt om nye(re) (danske) romaner og novellesamlinger skrevet af eksempelvis Christina Hesselholdt, Harald Voetmann, Maja Lucas, Rachel Cusk eller Amalie Langballe.

Anmeldelser af Mai Villadsen Ruby

Trioen

Hedman er en god stemningsfrembringer og en fin replikmager, men i billedsproget bliver hun meget skolet og pæn i sin vandkæmmede rammefortælling om Stockholms ungdom. 

Kloster

’Kloster’ er det nye sort komplet med Coco Chanel-jakkesæt og nonnedragter. Debutanten Ingrid Nymos vidunderlige coming of age-roman er sansemættet, sorg-smuk og meningssøgende.

Fader vor

Ambitiøs roman om personlighedsforstyrrelse, vrangforestillinger og overgreb indeholder flotte, stemningsfulde passager, men mest af alt bevæger den sig rundt på overfladen.

Sfinx

Hvad er et menneske på overfladen og i dybet? Daniel Dalgaards vidunderligt kakofoniske roman blænder op for det hele: fortid og nutid, set indefra og udefra.

Kudos

Rachel Cusk afslutter sin trilogi om forfatteren Faye med en elegant og endeløst interessant roman om fortællingens magt og forestillingens tyngde. 

Transit

Tryllebindende 'Transit' er anden bog i Rachel Cusks trilogi om den fraskilte forfatter Faye, og hvis du ikke har læst første bog, ’Omrids’, endnu – så gør det!

Dam

Claire-Louise Bennetts roste debutroman er en særpræget og særlig fortælling om alene-livet langt ude på landet. Man får lyst til at sætte musik til og glide ind i bogen.

Tingtale

Voetmann skriver saftige, sjove, rørende tekster i udstillingskataloget om 15.000 års vestegnshistorie. I forhold til sit eget livlige bagkatalog kommer han en smule til kort.

Indhold af Mai Villadsen Ruby