Bog

Mine mange liv

Af (
2022
)

Anmeldelse

Mine mange liv

27 jul.22

Gennemtænkt og sofistikeret ungdomsroman behandler filosofiske spørgsmål om, hvad der er vigtigt i livet.

Hvordan ville du bruge din tid, hvis du vidste, at havde mere end et liv? Måske gøre alle de ting du har drømt om, eller bruge de ekstra liv på at gøre noget for andre? I denne ungdomsroman får alle 15-årige taget en blodprøve, der fortæller, om de har mere flere liv også kaldet "bonusliv". Nogen har ét ekstra liv, andre har tre, men Gabriel får at vide, at han har hele seks liv! Nu må alle i skolen da endelig begynde at se op til ham.

Gabriel har besluttet at leve sine liv fuldt ud, selvom hans mor, der selv har ét ekstra liv, hele tiden husker ham på, at han skal passe virkelig godt på sine liv. Gabriels far havde ingen ekstra liv og døde for flere år siden, men hans mor har giftet sig med Aurelien, så familien tæller også de mindre søstre Louison og Zoe. Gabriel vil opleve alt, men han er desuden også en almindelig 14-årig, der er forelsket i Mila, som ikke ænser ham, selvom han har flere liv end nogen anden på skolen.

Måske vil Mila bedre kunne lide Gabriel, hvis han bare var en almindelig ét-livs dreng? Han mister hurtigt to af sine liv, det ene ved at springe ud fra en høj klippe og det andet ved et faldskærmsudspring. Han oplever desuden at ofre et liv for et andet menneske, og snart nærmer Gabriel sig at være en almindelig et-livs dreng. 

Hele romanen er bygget op om, hvordan vi ønsker at bruge vores liv. Er det at have bonusliv et privilegium, eller er det en forbandelse? Kan vi udnytte vores ekstra liv til at gøre de ting, vi altid har drømt om at gøre, eller har vi en forpligtelse til at hjælpe andre?

Forfatteren pakker en masse stof til eftertanke ind i en forholdsvis kort roman og stiller spørgsmål ved, hvad der egentlig er værd at risikere livet for. En både spændende og anderledes historie, der kan læses af alle med en nysgerrig tilgang til livet.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Ann-Jette Cadin
Faustnummer
62563745
ISBN
9788771517804
Antal sider
175

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer