Bog

Hypnotisøren

Af (
2010
)

Anmeldelse

Hypnotisøren af Lars Kepler

07 feb.10
AfRikke Bødker
Skribent

En koldblodig morder jagtes. Tiden er en vigtig faktor, morderen skal fanges inden han finder den forsvundne søster. Men andre er også i fare.

En hel familie slås brutalt ihjel. Kun en pige undslipper gerningsmanden. Derfor frygter man at hun kan være morderens næste offer.  Kriminalkommissær Jooni Linn er politiets mand i sagen, og han gør et grundigt stykke arbejde, mens sagen ruller.

Jooni inddrager hypnotisøren, Erik Maria Bark, i sagen,som et led i opklaringsfasen. For at kunne komme videre i sagen beder man ham om at hypnotisere familiens søn, Josef, som er meget medtaget. Men som trods alt lever.  Dermed bryder han et løfte om aldrig at hypnotisere igen. Det betyder at Eriks familie også inddrages i sagen. Samtidig konfronteres han med sit misbrug og sin fortid.

Nu bryder helvede bogstavelig talt løs. Vold, hensynsløshed og angst præger billedet, og det bliver ved og ved. Samtidig krydses opklaringen af mange mærkelige sammenhænge, og folk som tror at de kan opklare sagen uden fare for sig selv.

Romanen er den første af i alt otte planlagte med forskellige temaer. Hypnosen er omdrejningspunktet i denne, og Jooni Linn vil få en fremtrædende rolle i de følgende.

Romanen er eminent godt skrevet, spændende næsten fra ende til anden. Den er visse steder lidt lang i spyttet, da der er nogle forklarende fakta undervejs, som godt kunne undværes. Også personbeskrivelserne af de mest fremtrædende personer, f.eks. Jooni kunne være dybere, på trods af beskrivelsen af et pænt ydre med en barsk mand indeni. Det skal dog understreges, at personerne er yderst troværdige. Handlingen foregår over nogle få dage i december, hvorfor mørket også er med til at underbygge uhyggen.

Romanen kammer lidt over og bliver en splatterroman en gang imellem. Det er synd for den ellers velopbyggede krimi, som varmt kan anbefales, dog ikke som nattelæsning. Den når helt ind i menneskets mørkeste kroge, og den formår samtidig at være både underholdende og godt fortalt.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jesper Klint Kistorp
Faustnummer
28088078
Graphic
Henrik Koitz
ISBN
9788702082135
Antal sider
584

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser