Bog

Blink blink

Af (
2006
)

Anmeldelse

Blink blink af Kaori Ekuni

02 aug.10

Hvad mener Shokos svigerfar, når han siger til Shoko: ”At gifte sig med ham? Det må være ligesom at omfavne vand”? Og mener Shoko det, når hun svarer: ”Det er okay. Jeg har aldrig rigtig brudt mig om sex alligevel”?

Shoko og Mutsuki er lige blevet gift. De er unge og smukke og ligner på overfladen et helt almindeligt ungt ægtepar. Han er læge, og hun er oversætter. Men selvom de ved romanens begyndelse kun har været gift i ti dage, har de endnu ikke været i seng med hinanden. De bærer nemlig begge på en hemmelighed, som de skjuler for deres omverden.

Mutsuki er homoseksuel og har en kæreste, der hedder Kon. Shoko er psykisk ustabil og drikker for meget. I virkeligheden har de giftet sig for at stille omgivelserne, og især begges forældre, tilfredse.

De lever sådan set et harmonisk og lykkeligt liv. Mutsuki gør rent og laver mad og trøster Shoko, når hun bliver ked af det. Til gengæld stryger Shoko lagnerne, når Mutsuki skal i seng. Det kan han godt lide. Ligesom hun bliver rigtigt gode venner med Kon.

Det unge par har fundet deres egen måde at leve livet på i det moderne Japan. Men omgivelserne vil blande sig, adskillige gange i misforstået hensynsfuldhed. De to hold forældre kender deres eget barns hemmelighed, men ikke den andens. Så i stedet for at lade de unge finde deres ”egne ben” i ægteskabet, kan de ikke lade være med at blande sig og skubbe lidt i den retning, de synes. Det er lige ved at få fatale følger.

Kaori Ekuni har skrevet en fin, lille minimalistisk roman om kærlighed. Måske en lidt anderledes kærlighed. ”De evige tre” i en lykkelig version. Men en troværdig historie, hvor det gamle Japan med alle dets traditioner støder ind i det nye Japan, og hvor to søde unge mennesker viser, at der er mange forskellige måder at leve sit liv på. Hvis blot ikke omgivelserne dømmer for hårdt.

Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Faustnummer
26343755
ISBN
9788776040833
Antal sider
187

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer