29 mar.21

Bogliste

Narkotikamisbrug i litteraturen

Bøger på listen

Heroin chic

Af Maria Kjos Fonn

Heroin chic

Barsk, smuk og vigtig roman om et mørkt og anorektisk pigeliv, der ender i heroinafhængighed. 'Heroin chic' skærer ind til benet uden forblommede forklaringer.
Læs mere

S

Af Simone Mørch Stjer

S

At læse om stofmisbrug er ikke opløftende, men debutanten Simone Mørch Stjer har skrevet en absolut læseværdig roman, inspireret af egne erfaringer.
Læs mere

Omstrejferen

Af Kristín Ómarsdóttir

Omstrejferen

Et ømt, smukt og skævt portræt af en gruppe unge, som er faldet ud af systemet. Ómarsdottír er en stærk, lyrisk stemme, der udviser stor solidaritet med sine…
Læs mere

Imperium

Af Erling Nørkær

Imperium

To unge venner tager den store bytur i København. Gennem 24 timer sættes deres tætte og opslugende venskab på prøve med stoffer og eksistentielle valg
Læs mere

Et dyr en engel

Af Janus Kragerup Sørensen (f. 1981)

Et dyr en engel

Simon drager til Solskinsøen med sin kæreste, men her er hverken solskin eller ferieglæde. ALT løber af sporet i lidt for begivenhedsrig debutroman.
Læs mere

Submarino

Af Jonas T. Bengtsson

Submarino

Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin. Filmatiseret i 2010.
Læs mere

Tilfældet Vincent Franke

Af Christoffer Carlsson

Tilfældet Vincent Franke

I Stockholms underverden får den mildest talt sølle misbruger Vincent Franke til opgave at sørge for, at pigen Maria ikke forlader hans lejlighed - Men hun forsvinder!
Læs mere

Sengen er giftig

Af Jesper Dahl

Sengen er giftig

Stodderne, gangsterne og motherfuckerne er blevet voksne i 'Sengen er giftig'. Hvad enten de vil acceptere det eller ej!
Læs mere

Tema

Tema

Druk

I den aktuelle kunst finder vi hele spektret fra den socialt accepterede drukkultur til det destruktive misbrug. Flere forfattere gør op med myten om den drikfældige kunstner.
Læs mere