Bog

Kærlighedens pris

Af (
2006
)

Anmeldelse

Kærlighedens pris af Maria Hirse

08 jan.07
Skribent

Spændende og letlæst fortælling om de valg livet kan tvinge en kvinde til at foretage - når livet starter skævt.

"Penge er ikke alt, men for en pige, som havde mistet kærligheden til sig selv og livet, var det et godt alternativ"  

Den unge italienske Helena bliver på sin 12-års fødselsdag misbrugt af sin onkel, Antonio. For Helena betyder det, at hun mister troen på alt og alle - selv Gud og kærligheden fornægter hun. Det eneste der er tilbage, og får hende til at leve, er drømmen om hævn.

Hun er kun drevet af det ene formål at tjene nok penge til at kunne tage hævn over onkel Antonio. Hævnen er det eneste, tror hun, der kan bringe hende retten til at leve tilbage. I en alder af 24 år fører hendes kamp for mange og hurtige penge til en natklub i Tokyo.

Her begynder hendes tur mod bunden, og jo dybere hun falder, jo mere klart bliver det, at hun søger andet end kun hævn. Hun ønsker kærlighed, men hvordan kan en sølle prostitueret fortjene at nogen mand kan elske hende, der har solgt sin sjæl og selvværd for penge? 

Det er alt i alt en kort, gribende og letlæst fortælling om en kvindes kamp for at overleve misbrug i en tidlig alder, men lige så vel overleve de valg hun siden hen føler sig nødsaget til at foretage. Hun er en kvinde, der har mistet alt - undtagen penge - og for hende er det ubærlige, at hun ikke har andre at bebrejde end sig selv, for de valg hun har foretaget.

Helenas lave selvværd er synligt gennem hele fortællingen og jo dybere hun synker, jo mere føler man med hende. Man ønsker at hun endelig kommer fri fra sit ønske om hævn, og at hun finder en mand, der kan elske hende, selv om hun har foretaget valg i sit liv, der ville ødelægge de fleste forhold før de overhovedet fik en chance for at begynde.   

Det er en roman hvor du kan føle ulykkeligheden sive ud fra alle siderne, mens du sidder med ønsket om, at der må ske noget godt for Helena - ingen fortjener at leve et så ulykkeligt liv.

Møntergården, 2006. 149 sider.


Bogdetaljer

Forlag
Møntergården
Faustnummer
25882466
ISBN
9788779012103
Antal sider
149

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer