Bog

Kragens skygge

Af (
1999
)

Anmeldelse

Kragens skygge af Lotte Linck

20 okt.99

Grum og grotesk socialrealistisk kriminalroman, hvor det ikke er kriminalintrigen, der bærer historien.

Jon er 25 år da moderen dør af misbrug. Han beslutter sig for at flytte hen til sin far, ejendomsmægleren Gunnar, der bor i en lille landsby, måske i nærheden af Nykøbing Falster. Jon har boet hos sin mor hele livet, og er en stakkels følelsesmæssigt og socialt forkrøblet sjæl, der aldrig har haft arbejde. Med største selvfølgelighed flytter Jon til den landsby, hvor faderen Gunnar bor sammen med konen og den retarderede søn Karkan.

Ejendomsmægleren Gunnar er et håbløst konservativ og snobbet menneske, som ikke på nogen måde er i stand til at give og modtage kærlighed, og han kæmper en desperat kamp for bevare den pæne overflade. Jon får kontakt til 'Kragen', som er landsbyens narkohandler, og han overtager forretningen, da 'Kragen' myrdes.

Lotte Linck har skrevet en grum og grotesk socialrealistisk kriminalroman, hvor det bestemt ikke er kriminalintrigen, der bærer historien. Jons indre kaos, og hans følelsesmæssige reaktioner bærer historien, og det er ikke munter, men grotesk, skræmmende og vedkommende læsning.

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
22416375
ISBN
9788756815321
Antal sider
238

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer