Bog

Utro

Af (
2002
)

Anmeldelse

Utro af Caro Fraser

01 jun.03

Carla og Alan har været gift i mange år. De forelskede sig, mens Alan underviste på universitetet, hvor Carla var studerende. Nu er Alan inspektør på en privatskole, som det går jævnt ned ad bakke for - måske mest fordi Alan ikke egner sig til det administrative arbejde. Carla går hjemme, ind i mellem underviser hun dog også lidt, når der er mangel på lærere.

Carla er langt fra tilfreds med sit liv. Hun er træt af Alan og føler ligefrem fysisk ubehag, når han rører ved hende. Hun kan slet ikke forstå, hvad der er blevet af hendes liv, og hun drømmer om at opleve den store kærlighed.

En dag starter en ung lærer, Peter, på universitetet, og pludselig er Carla involveret i en affære. For hende er det dybt alvor, for Peter er det en uforpligtende adgang til sex. Det er en affære, som kun kan gå galt, og snart ved hele skolen besked - undtagen Alan. Men han har sine egne hemmeligheder, og da de to konfronterer hinanden, ændres alt.

Før jeg gik i gang med at læse "Utro", regnede jeg med, at det bare var "endnu en bog om kvinder og mænd i 30'erne", men heldigvis viste det sig, at jeg tog fejl. Dels er personerne ældre, og selvom det er en roman om kærlighed og utroskab, er der alligevel lidt mere dybde i. Den er mere alvorlig og ikke så "poppet" som mange andre om samme emne.

Selvom udgangspunktet er en kvindes drøm om mere kærlighed, så bliver det aldrig en "mandehader-bog". Faktisk udvikler Carla sig ikke specielt sympatisk gennem bogen, og på den måde virker historien mere realistisk. Tingene er ikke bare sort/hvide.

"Utro" er Caro Frasers første bog på dansk. Det er ikke stor litteratur, men den er underholdende og letlæst, så mangler man lige at slå et par timer ihjel, kan Caro Fraser sagtens bruges.

Bogdetaljer

Forlag
Lademann
Faustnummer
24399516
ISBN
9788715104411
Antal sider
253

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer