Bog

Domino

Af (
2008
)

Anmeldelse

Domino af Iselin C. Hermann

05 maj.08

Åndeløst medrivende roman om begær og passion, om ægteskab og utroskab.

Paris, forår, lange kys og stormende forelskelse. Kan man andet end at blive revet med? Jeg kunne ikke. Jeg var opslugt fra første side!

Så opslugt og så forført, at det kom som et chok, da virkeligheden i de sidste kapitler indhentede de elskende.

Der optræder forskellige personer i "Domino", men de væver sig ind i hinanden på overraskende måder:
Lægen Zephyr bor sammen med sin smukke, velhavende og kølige hustru, Manon. De har hvert sit soveværelse og hver sit liv. Overfor Manon og Zephyr bor bartenderen Rose, lige nu på barselsorlov med datteren Lulu. Lulus far er forfatteren Toqué, og han bor ikke sammen med Rose og Lulu. Han er nemlig gift og kommer kun på besøg engang imellem. I kvarteret færdes også sygehjælperen Eric, som forsøger at gøre det bedste for alle. Og så selvfølgelig fotografen Sabatine og den gifte mand Zet, som Sabatine forelsker sig hovedkulds i.

Det er forelskelsen imellem Sabatine og Zet romanen handler om. Det er begæret, besættelsen, vanviddet. For det er jo ikke lutter lyserød romantik, når to gifte mennesker forelsker sig i andre end deres ægtefæller. For Sabatine er den voldsomme forelskelse forbundet med stor smerte. Fordi hun levede et godt liv før Zet. Med en mand og to børn hun elsker højt, med et job, et liv hun var lykkelig for. Zet er langt mere skrupelløs. For ham er det jagten, der er passionen. Når først byttet er nedlagt, og især hvis hun totalt overgiver sig, mister han interessen.

Begæret, vanviddet og fortvivlelsen skildrer Iselin Hermann rigtigt godt. Ægteskabet og dagligdagen, men også forelskelsen og fascinationen er beskrevet smukt og nuanceret. Om end også konsekvenser og sorger ved utroskab indgår i beskrivelsen.

Som i Iselin Hermanns debutroman fra 1998 leger hun også i "Domino" med køn og identitet på en meget raffineret måde. Der går flere kapitler, før det går op for læseren, hvordan tingene egentlig hænger sammen. Romanen er meget elegant skrevet hele vejen igennem, også da hemmeligheder afsløres og dominobrikkerne begynder at vælte.

Lindhardt & Ringhof, 2008. 308 sider

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Faustnummer
27207715
ISBN
9788711317457
Antal sider
308

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer